Translate

четвер, 18 липня 2019 р.

Освітнього фесту прав людини 2019

    18 липня  в Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка  відбулися дві паралельні публічні лекції-дискусії в рамках Освітнього фесту прав людини 2019. Організатором заходів є Освітній дім прав людини в Чернігові в партнерстві з Чернігівською обласною універсальною науковою бібліотекою ім. В. Г. Короленка.
    З вітальним словом виступили: заступник директора з наукової та інноваційної діяльності Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка Алла Миколаївна Мальована, голова правління громадської організації «МАРТ» Андрій Кінаш.
      Перша лекція - дискусія «Якою має бути інклюзивна освіта та як її забезпечити в сучасних умовах?». Спікерами якої виступили: Лариса Самсонова, керівниця експертної групи з питань інклюзивної освіти директорату інклюзивної та позашкільної освіти Міністерства освіти і науки України; Олександра Козорог - координаторка проектів "Школа - територія прав людини", "Університет - простір прав людини", тренерка, експертка Всеукраїнської освітньої програми "Розуміємо права людини".
    Пані Лариса ознайомила  учасників із складовими інклюзивної освіти, Законом України «Про освіту» також розповіла про інклюзивно-ресурсний центр. Це нові установи, які покликані визначати особливі освітні потреби дітей. Чим відрізняється асистент вчителя від асистента дитини, які їхні функції та ін. Захід супроводжувався переглядом презентації.
    Друга лекція - дискусія «Людська гідність і патріотизм». Спікерка - Валентина Потапова, керівниця освітнього напрямку Української Гельсінської спілки з прав людини, голова ГО «Центр громадянської просвіти «Альменда», експертка з медіаосвіти, регіональна тренерка з громадянської освіти.
    Спікерка Валентина зупинилася на концепції національно-патріотичного виховання. Патріотичне виховання відіграє особливо важливу роль, оскільки воно є основою української національної ідеї. Основним мірилом патріотизму є ставлення громадянина до становлення державності. “Патріотизм – це любов до своєї країни, яка має закладатися у родині”, зазначила Валентина Потапова. Всіх учасників заходу було запрошено до роботи в групах . 
    Події пройшли жваво, цікаво. Була задана велика кількість запитань на які надали вичерпні відповіді.











Немає коментарів:

Дописати коментар