Translate

середа, 19 липня 2017 р.

Нові правила застосування податкової знижки з ПДФО за оплату вартості навчання

   Пунктом 74 р. І Закону № 1797-VIII унесені зміни до норми пп. 166.3.3 ПКУ, яка регламентує правила включення до податкової знижки з ПДФО оплаченої вартості навчання фізособи.
   В оновленій редакції пп. 166.3.3 ПКУ уточнено, що до включення до податкової знижки дозволяються витрати у вигляді суму коштів, сплачених платником податку на користь вітчизняних вищих і професійно-технічних навчальних закладів (раніше в нормі було просто вказано «на користь закладів освіти»).
   Окрім того, з 2017 року для отримання податкової знижки в разі оплати вартості навчання членів сім’ї І ступеня споріднення не обов’язково, щоб такий член сім’ї НЕ одержував заробітної плати.
   Тобто такий член сім’ї може бути працевлаштованим, отримувати зарплату, а особа, яка оплачує на його користь вартість навчання, може включити витрати до податкової знижки.
   Іще одна важлива зміна. До 01.01.2017 р. сума витрат, дозволена до включення до податкової знижки, не могла перевищувати суми прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 й округленого до найближчих 10 грн (у 2016 році — 1930 грн). Із нового року всі обмеження щодо розміру витрат скасовані.

Немає коментарів:

Дописати коментар