Translate

середу, 11 вересня 2019 р.

Щодо порядку звернення за призначенням пенсії (стаття 7 Закону України "Про пенсійне забезпечення")

    Чи припиняється виплата пенсії особі, якій призначено пенсію відповідно до пункту «е» статті 55 Закону 1788 як працівнику охорони здоров'я, у разі якщо вона, за даними ЄДР та ліцензії Міністерства охорони здоров'я України, займається медичною практикою (приватний підприємець)? Відомості про дохід у реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування відсутні.
    Пунктом 2.4 Порядку 22-1 передбачено, що пенсії за вислугу років призначаються у разі звільнення з роботи, що дає право на цей вид пенсії. У разі зарахування після призначення пенсії за вислугу років на роботу, яка дає право на цей вид пенсії, виплата пенсії припиняється і поновлюється з дня, що слідує за днем звільнення з роботи. Перелік закладів і установ освіти, охорони здоров'я та соціального захисту і посад, робота на яких дає право на пенсію за вислугу років, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 04.11.1993 № 909 (далі-Перелік 909). Переліком 909 не передбачено право на пенсію за вислугу років приватних підприємців, які займаються медичною практикою.

    Враховуючи наведені обставини, підстави для припинення виплати пенсії відсутні.

Джерело:     Щодо порядку звернення за призначенням пенсії (стаття 7 Закону України "Про пенсійне забезпечення") // Вісник Пенсійного фонду України. - 2019. - № 8. - С. 18
Журнал знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар