Translate

вівторок, 11 серпня 2020 р.

Чи є виправданням при спізненні на роботу відсутність громадського транспорту?

    Під час карантину мене звільнили з роботи за прогул, хоча мене не було лише 3 години через те, що дістатися до роботи громадським транспортом було фактично неможливо. Чи є сенс звернутися до суду?
Станіслава, м. Київ 


   Прогулом є відсутність працівника на роботі (у тому числі більше 3 годин протягом робочого дня) без поважних причин. Тобто, щоб законно звільнити працівника за прогул, роботодавець має не лише зафіксувати факт його відсутності, а й довести неповажність причини такої відсутності. В даному випадку запізнення на роботу було спричинено відсутністю можливості скористатися громадським транспортом у зв'язку зі змінами у русі громадського транспорту через карантин, офіційно введений 12 березня 2020 року на всій території України.   Крім того, слід звернути увагу й на наступні обставини: чи взагалі мало право підприємство, на якому ви працюєте, продовжувати свою діяльність під час карантину; чи мав можливість працівник працювати дистанційно та чи звертався він із заявою про це до роботодавця; чи змінювався графік роботи підприємства на період карантину тощо.
   Сенс звертатися до суду є завжди, якщо ваші права були порушені та є достатньо відповідних доказів, щоб їх захистити. З огляду на це раджу звернутися до адвоката, який допоможе вам зібрати доказову базу та грамотно представити ваші інтереси в суді.


Джерело:  Чи є виправданням при спізненні на роботу відсутність громадського транспорту? // Жінка. - 2020. - № 5-6. - С. 35.
Журнал знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар