Translate

понеділок, 14 вересня 2020 р.

Оплата праці в разі перебування у відрядженні

  1. У якому порядку оплачують працю тренера-сумісника під час його перебування у відрядженні, якщо основна його робота — тренер за контрактом збірної команди України?
   2. Які потрібні документи для оформлення на роботу в ДЮСШ тренером-сумісником на 0,25 ставки зарплати, якщо основна робота — тренер за контрактом збірної команди України?
Н. Полупан, м. Луцьк


   Відповідь. 1. Якщо тренер штатної збірної команди України (основний заклад), який працює за сумісництвом тренером-викладачем у ДЮСШ (неосновний заклад), направляється у відрядження основним закладом, де він є штатним працівником, то про відрядження тренера-сумісника завчасно повідомляється керівникові неосновного закладу через передачу копії наказу про відрядження через тренера-сумісника або надсилається офіційний лист поштою, кур'єром, електронною поштою, факсом тощо, підписаний керівником основного закладу, на адресу неосновного закладу тренера-сумісника, якого відряджають. Про будь-які зміни строків відрядження тренера-сумісника доводиться до відома керівництва ДЮСШ в обов'язковому порядку. Керівник спортивної школи відповідно до поданої інформації та заяви тренера-сумісника надає йому відпустку без збереження заробітної плати на час відрядження за основним місцем роботи (п. 14 ст. 25 Закону України «Про відпустки»), У закладі, що його відрядив, за весь час відрядження зберігається середній заробіток згідно з п. 1.4 розділу 1 Інструкції про службові відрядження в межа* України та за кордон, затвердженої наказом Мінфіну України від 13.03.98 р. № 59.
   2. Порядок роботи за сумісництвом регулюється постановою Кабінету Міністрів України від 03.04.93 р. № 245 «Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій» та наказом Мінпраці, Мін'юсту і Мінфіну України від 28.06.93 р. № 43 «Про затвердження Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій».
    З тренером, який працює за сумісництвом, укладається трудовий договір й оплата його праці визначається за фактично відпрацьований час згідно з наказом Мінсім'ямолодьспорту від 23.09.2005 р. № 2097 (додаток 20 до цього наказу). Цим додатком передбачено затвердження тарифікаційного списку тренерів-викладачів.

 Джерело:  Оплата праці в разі перебування у відрядженні  // Праця та зарплата. - 2020. - № 17. - С. 8.

Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар