Translate

понеділок, 14 лютого 2022 р.

З 1 березня 2022 року органам влади заборонять вимагати довідки про прописку – Мінцифри

    В Україні з 1 березня 2022 року всі державні органи позбавляються права вимагати від громадян України довідку про реєстрації за місцем проживання. Замість цього вони будуть повинні отримувати інформацію з відповідних реєстрів.
    Про це повідомляє «Судово-юридична газета» з посиланням на коментар першого заступника міністра цифрової трансформації Олексій Вискуба.    «З 1 березня всі органи влади не мають права просити прописку. У них буде доступ до сервісу. Посадова особа, яка має на це право, в один клік буде отримувати інформацію, про те, де ви живете. Довідки не потрібні» - запевнив чиновник.
    Крім цього, перевірку місця проживання забезпечує Державна міграційна служба. Це стосується здійснення перевірки органами державної влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями незалежно від форми власності відомостей щодо адреси місця проживання (перебування) особи. Перевірка проводиться за запитом органів державної влади та за бажанням особи, що перевіряється.
    Нагадаємо, 5 листопада 2021 року Верховна рада прийняла в другому читанні законопроєкт, який передбачає комплексну цифрову реформу реєстрації місця проживання в Україні.

Режим доступу 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар