Translate

середа, 1 листопада 2023 р.

Коли батьки зобов’язані утримувати повнолітніх дітей?


                        Сімейний кодекс України визначає обставини, за яких батьки мають зобов’язання надавати фінансову підтримку дорослим дітям.

                         Про це розповідають у Міністерстві юстиції України.

                         Так, відповідно до Сімейного кодексу батьки мають зобов’язання надавати матеріальну допомогу своїм повнолітнім дітям, якщо вони непрацездатні і потребують такої допомоги, а батьки здатні її надавати.

                         Проте частіше буває так, що повнолітні діти, які продовжують навчатися, потребують фінансової підтримки, оскільки їм важко заробляти достатньо грошей самостійно. У таких випадках, якщо батьки можуть надавати матеріальну допомогу, вони повинні утримувати дітей до 23 років. Проте, якщо дитина припиняє навчання, то припиняється і її право на утримання.

“У разі необхідності примусового стягнення аліментів на користь дочки/сина, які продовжують навчання, право на звернення до суду має той з батьків, з ким проживає дитина, або ж самі донька/син. Суд, своєю чергою, визначає розмір аліментів у твердій грошовій сумі і (або) у частці від заробітку (доходу) платника аліментів з урахуванням визначених обставин”, – уточнюють у Мін’юсті.

За матеріалами інформаційного порталу "Юридичний факт"

Режим доступу

Бажаєте першими отримувати найактуальніші новини? 

Натисніть "стати прихильником"

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар