Translate

понеділок, 28 вересня 2015 р.

Нова правова книга

Грубінко А.В.  Історія держави і права [Текст] : навч. посіб. / А. В. Грубінко. - Тернопіль : Навчальна книга - Богдан, 2014. - 655 с. : табл. - Бібліогр. в кінці тем.

У навчальному посібнику відповідно до програми курсу “Історія держави і права зарубіжних країн” наведено найбільш яскраві приклади державно-правових систем ключових регіонів світу, що історично визначали і нині визначають основні тенденції розвитку держави і права або мали безпосередній вплив на формування державності і права України у різні періоди її історії. У посібнику зібрано і систематизовано провідні надбання вітчизняної та зарубіжної історико-правової науки, джерела права, наукові розробки з окремих проблем.
Видання є спробою автора максимально вичерпно та водночас доступно викласти складні проблеми становлення і функціонування суспільно-економічних структур, державно-правових систем у різних країнах і регіонах світу у різні історичні періоди.






Посібник розрахований на студентів всіх форм навчання, аспірантів, викладачів юридичних ВНЗ і факультетів, усіх, хто цікавиться історикоправовими проблемами.
Ратушняк С.П.  Правознавство [Текст] : навч. посіб. для 10-11 проф. кл., абітурієнтів, студ. неюрид. спец. / С. П. Ратушняк. - Вид. 3-е, доп. і переробл. - Тернопіль ; Київ : Навчальна книга - Богдан, 2014. - 719 с. : табл. - Бібліогр. в кінці розд.

         Посібник охоплює основні питання теорії держави і права й складається із трьох книг: «Теорія держави та права», «Публічне право»  та «Приватне право» . 
       Текст посібника складено на основі навчальних програм для неюридичних спеціальностей студентів вищих навчальних закладів України, навчальних програм для 10-11-х профільних класів, державної навчальної програми з правознавства для 10-11 профільних класів навчальних закладів з українською мовою навчання (С. Ратушняк, Т. Ремех) та вимог до незалежного зовнішнього оцінювання. 
       Метою курсу є надання широких практичних правових знань учням та студентам вузів та підготовка до вступу на юридичні спеціальності вищих навчальних закладів України. 
      Для учнів, студентів, усіх, хто потребує базових правових знань.
         




    

Немає коментарів:

Дописати коментар