Translate

понеділок, 14 грудня 2015 р.

10 грудня - Міжнародний день захисту прав людини

10 грудня міжнародна спільнота відзначає знаменну подію в історії людської цивілізації – прийняття Генеральною Асамблеєю ООН Загальної декларації прав людини. Цим документом започатковано процес створення системи міжнародних стандартів у галузі прав людини, набуття ними універсального характеру. Саме цей день щорічно відзначається у всьому світі як Міжнародний день захисту прав людини.
На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану заходів з проведення у 2015 році Всеукраїнського тижня права» від 26 серпня 2015 року № 871, який був започаткований Координаційною радою молодих юристів у 2008 році,  в Центрі правової інформації Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка з 7 по 13 грудня в рамках Всеукраїнського тижня права пройшла велика кількість заходів.
Для користувачів бібліотеки, працівники Центру підготували книжково-ілюстративну виставку «Законодавство України щодо запобігання торгівлі людьми», інформаційно-правовий куточок «Інформаційно-правова допомога внутрішньо переміщеним особам», виставку-презентацію одного журналу «Юридична наука», інформаційно-правову годину в режимі «Запит-відповідь» за участю спеціалістів Головного територіального управління юстиції в Чернігівській області, державного нотаріуса, студентів юридичної клініки Чернігівського технологічного університету та ін.
8, 10 та 13 грудня відбулися покази фільмів з обговоренням в рамках XII Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. До програми цьогорічного фестивалю увійшли фільми-переможці та фільми позаконкурсних програм XІІ Docudays UA. Участь у перегляді з обговоренням взяли: вихованці Чернігівського обласного палацу дітей та юнацтва, працівники та користувачі бібліотеки та всі, кому не байдужа ця тема. Організаторами Docudays UA в Чернігівській області є громадська організація «МАРТ» та Чернігівський громадський комітет захисту прав людини.
В результаті проведення тижня права бібліотека отримала не тільки нових користувачів, але й нових друзів.






Немає коментарів:

Дописати коментар