Translate

середу, 9 грудня 2015 р.

«Габріель повідомляє з чемпіонату світу»

         «Габріель повідомляє з чемпіонату світу», - таку назву має фільм, яким було 8 грудня розпочато XII Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA в Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В.Г. Короленка. Мета Мандрівного фестивалю – сприяти популяризації й розвитку документального кіно та підвищення рівня дотримання прав людини в Україні.
Організаторами фестивалю в Чернігівській області є ГО МАРТ та громадський комітет захисту прав людини.
На перегляд фільму завітали вихованці Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва (учні 8-9 класів) разом з педагогами. Модератор заходу провідний бібліотекар відділу документів суспільних та гуманітарних наук Примак В.М. ознайомила присутніх з історією створення Мандрівного кінофестивалю, його метою. Вона підкреслила, що цінність цього фестивалю полягає в тому, щоб привернути увагу українського суспільства до проблем простої людини, до усвідомлення її прав. Наголосила, що показ фестивальних фільмів відбуватиметься в бібліотеці до 13 грудня.
Учні з цікавістю дивились фільм про бразильського хлопчика Габріеля, який дізнався про те, що Світовий кубок по футболу буде проходити в його рідній країні. Аби привезти сотні тисяч уболівальників на футбольний стадіон, прокладають залізницю просто через квартал, де живе його родина. Хлопчик обурений нерівністю в своєму місті, він намагається захистити свої права.
  Після перегляду діти активно обговорювали фільм, ділились своїми враженнями, думками, взяли участь в анкетуванні, познайомилися з планом заходів, що проходять в рамках Всеукраїнського тижня права з 7 по 13 грудня в Центрі правової інформації.
Зустріч закінчилася екскурсією та записом до бібліотеки.






Немає коментарів:

Дописати коментар