Translate

середу, 22 червня 2016 р.

Зустріч з координатором Громадянської мережі ОПОРА Наталією Висіканець

   Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, або ОСББ — (юридична особа, створена для представлення спільних інтересів об'єднань) це неприбуткова юридична особа, створена власниками житлових та нежитлових приміщень для спільного користування, утримання та управління своїм будинком та прибудинковою територією, а також для юридичного оформлення їхніх майнових прав на будинок та прибудинкову територію.
    Алгоритм створення ОСББ детально описано в Законі України «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку» від 29.11.2001 р. № 2866-III, зміни від 14.05.2015 р. до Закону № 2866.
    21 червня у великому читальному залі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка для бібліотечних працівників відбулася зустріч  з координатором Громадянської мережі ОПОРА Наталією Висіканець.
     Як управляти власним будинком та мати більше можливостей для використання програм з енергоефективності через створення ОСББ, як отримати компенсацію витрачених на кредит коштів та ін.   розповіла  Наталія Висіканець.
    Захід супроводжувався показом наступних слайдів: Енергоефективність будівлі, Індивідуальні теплові пункти, Утеплення, Реконструкція вікон та дверей, Кредит ОСББ, Державна програма підтримки заходів з енергозбереження,  Схема державної підтримки впровадження енергозберігаючих  заходів для ОСББ, Енергоефективне обладнання   та матеріали, на придбання яких надається державна підтримка для ОСББ (ЖБК), Банки, що надають пільгові кредити для ОСББ: строки, відсоткова ставка, сума.
     Наталією Висіканець відповіла на запитання присутніх. Всі бажаючи  отримали інформаційні матеріали, підготовлені в рамках Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».



Немає коментарів:

Дописати коментар