Translate

суботу, 25 червня 2016 р.

Про безоплатну правову допомогу говорили в Чернігові напередодні відзначення Дня Конституції України

    23 червня,  в залі Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій відбувся круглий стіл «Співпраця органів місцевого самоврядування, виконавчої влади з місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги та громадськими організаціями для забезпечення організації надання безоплатної правової допомоги в громадах».
        Протягом круглого столу обговорювалися такі питання: «Реформування органів управління юстиції, створення бюро надання правової допомоги» ( Хардіков В.В.- в.о. начальника Головного територального управління юстиції у Чернігівській області); “Надання безоплатної правової допомоги місцевими центрами, громадськими організаціями та органами влади”( Пирковська Олеся Василівна- заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області); “Створення системи надання безоплатної правової допомоги у громадах”( Піддубна Наталія Олександрівна — керівник програм Чернігівського громадського комітету захисту прав людини); “Надання безоплатної вторинної правової допомоги місцевими центрами”( Бобруйко Володимир Анатолійович — директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги).
       У доповіді Володимир Бобруйко зазначив, що напередодні свята Дня Конституції України слід сказати: “ У Конституції України стаття. 59 прописано: “ Кожен має право на правову допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно. Кожен є вільним у виборі захисника своїх прав.” Багато років  по тому ця стаття так і залишалась тільки на папері, і тільки у 2013 році був створений механізм надання безоплатної правової допомоги".
      По закінченню обговорення  працівники обласної універсальної наукової бібліотеки ім В.Г. Короленка представили цікаву книжково-ілюстративну виставку під назвою “Україна: від подиху століть до сьогодення”. Книжки, журнали, ілюстрації змістовно розкрили історичний шлях Конституції України від найдавніших часів — Володимира Мономаха до сьогодення.
   Для пошуку більшої кількості видань по даній темі скористайтесь електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.




Немає коментарів:

Дописати коментар