Translate

неділя, 15 січня 2017 р.

Про допомогу на догляд

   Із 1 січня 2017 року змінено підхід до визначення розміру допомоги на догляд за інвалідами І чи II групи внаслідок психічного розладу.
   Відповідно до Закону України «Про психіатричну допомогу», особі, котра мешкає разом з інвалідом І чи II групи внаслідок психічного розладу, який за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, передбачено виплату допомоги на догляд за ним.
   Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 06.12.2016 внесено зміни, зокрема в статтю 5 вищезазначеного Закону. Цим законодавчим актом змінено підхід до визначення розміру допомоги на догляд особі, що проживає з інвалідом І чи II групи внаслідок психічного розладу, який за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду.
   Згідно з внесеними змінами, з 1 січня 2017 року допомогу на догляд розраховують, як різницю між трьома прожитковими мінімумами на кожного члена сім'ї і середньомісячним сукупним доходом родини за попередні шість місяців, але вона не може бути більшою за прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць.
   Статтею 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» визначено прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць у такому розмірі: з 1 січня 2017 року — 1544 грн, з 1 травня — 1624 грн, з 1 грудня — 1700 грн.
   Тобто максимальний розмір допомоги на догляд за інвалідом І чи II групи внаслідок психічного розладу з 1 січня 2017 року становить 1544 грн на місяць.

Джерело: Про допомогу на догляд // Пенсійний кур'єр. - 2016. - 13 січня (№ 2). - С. 2.

Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41.

Немає коментарів:

Дописати коментар