Translate

вівторок, 21 лютого 2017 р.

Право на виплату пенсії, призначеної відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб»

   Отримую пенсію за вислугу років, призначену відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб». З 2011 року працюю на посаді сільського голови, у зв'язку з чим з 1 квітня 2015 року, враховуючи особливий порядок виплати пенсій, пенсія мені не виплачується. Чи матиму я право на виплату пенсії в 2017 році?

   Статтею 21 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» (в редакції, що діє з 01.01.2017) визначено, що у період по 31 грудня 2017 року посадовим особам місцевого самоврядування (крім інвалідів І та II груп, інвалідів війни III групи та учасників бойових дій, осіб, на яких поширюється дія пункту 1 етапі 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», та осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів Національної поліції і деяких інших осіб та їх соціальний захист») у період служби в органах місцевого самоврядування пенсії, призначені відповідно до законодавства України, розмір яких перевищує 150 відсотків від прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність, виплачуються в розмірі 85 відсотків від призначеного розміру, але не менше 150 відсотків від прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність.
   Отже, починаючи з 1 січня 2017 року Ви маєте право на виплату пенсії, призначеної відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», у період роботи на посаді голови сільської ради у розмірі 85 відсотків від призначеного розміру, але не менше 150 відсотків від прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність. Для поновлення виплати пенсії у вищезазначеному порядку Вам слід звернутись до органу Пенсійного фонду України з документом, що підтверджує місце роботи (трудовою книжкою, витягом із наказу щодо зарахування на роботу, довідкою тощо), і заявою про відновлення виплати пенсії.

Джерело: Право на виплату пенсії, призначеної відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» // Пенсійний кур'єр. - 2017. - 10 лютого (№ 6). - С. 4.

Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41.

Немає коментарів:

Дописати коментар