Translate

вівторок, 18 квітня 2017 р.

Порядок призначення пенсій деяким категоріям громадян

   Чи враховується в заробіток під час призначення пенсії державного службовця квартальна премія?

   Постановою Кабінету Міністрів України від 14 вересня 2016 року затверджено Порядок призначення пенсій деяким категоріям громадян (далі - Порядок).
   Згідно з Порядком пенсія державним службовцям призначається в розмірі 60 відсотків суми їхньої заробітної плати, до якої включаються всі види оплати праці, з якої сплачено єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, а особам, які на час звернення за призначенням пенсії не є державними службовцями, -заробітної плати працюючого держслужбовця відповідної посади та відповідного рангу за останнім місцем роботи на державній службі, до якої включаються всі види оплати праці, з якої було сплачено єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.
   При цьому Порядком, зокрема, передбачено, що виплати, які нараховуються за період, що перевищує календарний місяць, враховуються в частині, що відповідає кількості місяців у розрахунковому періоді.
   Отже, квартальна премія, нарахована за квартал (три місяці), враховується при визначенні заробітку для призначення пенсії державного службовця в місяцях, за які вона виплачена.

Джерело: Порядок призначення пенсій деяким категоріям громадян // Вісник пенсійного фонду України. - 2017. - № 3. -  С. 35.

Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41.

Немає коментарів:

Дописати коментар