Translate

вівторок, 25 квітня 2017 р.

Призначення пенсії по інвалідності

   Визнаний інвалідом III групи від загального захворювання до 31 липня 2014 р. Через сімейні обставини пройшов повторний огляд лише в червні 2016 р. Органи МСЕК не визнали, що з 1 серпня 2014 р. до дня чергового огляду я був інвалідом. Чи мали позбавити мене пенсії за ці роки?
Т. Тихонов, м. Одеса 

   Відповідь. Згідно із Законом № 1058 пенсія по інвалідності призначається на весь строк установлення інвалідності.
   Причину; групу, час настання інвалідності та строк, на який установлюється інвалідність, визначає МСЕК згідно із законодавством.
   Якщо пенсію інвалід не одержував внаслідок нез'явлення на повторний огляд у МСЕК без поважних причин. тобто під час повторного огляду МСЕК не визнає його за цей період інвалідом, то в разі наступного визнання його інвалідом виплата пенсії поновлюється з дня встановлення інвалідності знову за умови, що після припинення виплати пенсії минуло не більш як п'ять років.
   Ураховуючи зазначене, в період, коли МСЕК не підтвердила Вашу інвалідність, підстави для виплати пенсії відсутні. З приводу того, чи правомірно медико-соціальні органи не визнали Вас за цей період інвалідом, слід звернутися до відповідних органів охорони здоров'я.
 
Джерело: Призначення пенсії по інвалідності // Праця і зарплата. - 2017. - 29 березня (№ 12). - С. 13.

Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41


Немає коментарів:

Дописати коментар