Translate

середа, 5 липня 2017 р.

Чи маю я право на виплату грошової допомоги в розмірі десяти місячних пенсій?

   Я народилася 04.02.1958 р. З 05.08.2014 р. отримую пенсію за віком. Страховий стаж становить більш як З0 років. З моменту призначення пенсії по липень 2015-го продовжувала працювати. Чи матиму я право на виплату грошової допомоги в розмірі десяти місячних пенсій відповідно до Порядку обчислення страхового стажу, що дає право на призначення грошової допомоги, та її виплати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.11.2011 №1191?
 
   Згідно з пунктом 7-1 розділу XV Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» право на виплату грошової допомоги, яка не підлягає оподаткуванню, в розмірі десяти місячних пенсій станом на день її призначення (далі — грошова допомога) мають, зокрема, жінки, яким призначається пенсія за віком та які на день досягнення пенсійного віку, передбаченого статтею 26 зазначеного Закону, працювали в закладах і установах державної або комунальної форми власності на посадах, робота на яких дає право на призначення пенсії за вислугу років відповідно до пунктів «е»-«ж» етапі 55 Закону України «Про пенсійне забезпечення», і мають З0 років страхового стажу на таких посадах, а також якщо вони до цього не отримували будь-яку пенсію.
   Тобто право на виплату грошової допомоги (факт роботи на зазначених вище посадах, тривалість такої роботи) визначається на час виходу на пенсію за віком. У разі дотримання зазначених умов особа має право на виплату грошової допомоги.
   Для отримання більш детального роз'яснення радимо Вам звернутися в управління Пенсійного фонду України за місцем проживання.

Джерело: Чи маю я право на виплату грошової допомоги в розмірі десяти місячних пенсій? // Пенсійний кур'єр. - 2017. - 26 травня (№ 21). - С. 4.

Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар