Translate

вівторок, 16 січня 2018 р.

Як продати частину квартири без згоди співвласників?

    Чи можна продати свою частку квартири, не отримавши згоди інших співвласників? Останні своєї згоди на таку угоду не дають. Як діяти?
Юлія Ковбасюк, Хмельницька обл.

    
    Якщо власників квартири двоє чи більше, то від кожного з них потрібен нотаріальний дозвіл на продаж нерухомості або нотаріальна відмова. Якщо власниками є недієздатні особи, неповнолітні діти, люди з обмеженими можливостями, необхідно отримати постанову на дозвіл продажу нерухомості від органів опіки та піклування.
    Якщо згоди одного зі співвласників немає, то продаж можливий тільки після виділення вашої частки. Співвласники можуть укласти між собою договір про виділення в натурі частки в нерухомому майні. Такий договір має бути обов'язково нотаріально засвідчений.
    Якщо один із власників одержав свою частку у натуральному вигляді, то інший власник має перевагу на придбання цієї частки. Для цього необхідно надіслати нотаріальне повідомлення про вартість вашої частки. Через місяць, у разі неотримання або відмови у придбанні частки співвласником, продавець може продати свою частку третій особі. Якщо немає змоги поділити частки квартири в натуральному вигляді, усі суперечки вирішуються в судовому порядку.

Джерело:  Як продати частину квартири без згоди співвласників? // Жінка. - 2018. - № 1. -  С. 35. 
Журнал знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар