Translate

середу, 3 січня 2018 р.

Як підтвердити час догляду за дитиною-інвалідом?

    «З червня 2012 року по лютий 2016-го я ніде не працював, так як був оформлений по догляду за дитиною. При оформленні в управлінні соціального захисту сказали, що цей період зараховується до стажу, але в Пенсійному фонді не зарахували, пояснивши, що за мене ніхто не платив внески. Що мені робити?»
 
    Якщо ви вже самі були на пенсії і доглядали за дитиною, то цей період не зараховується до страхового стажу. Такі періоди зараховуються тільки працездатним громадянам, які ще не пішли на пенсію, при цьому не працюють  і за кимось доглядають, отримуючи за це допомогу.
    У той же час у вас все одно цей період вже зарахований як додатковий стаж, і навіть якщо б ви, наприклад, влаштувалися працювати до моменту досягнення пенсійного віку, то при розрахунку пенсії по інвалідності це не зіграло І б ніякої ролі.
    Можливо, після прийняття пенсійної реформи з 1 жовтня розрахунок трохи змінився, і вам варто ще раз уточнити в Пенсійному фонді, чи не прийшла пора перейти на свою власну пенсію. Тут без матеріалів пенсійної справи нам складно розібратися. Але бувають випадки, коли через елементарне підвищення прожиткового мінімуму або будь-які інші зміни в законодавстві є сенс переходити з одного виду пенсії на інший кілька разів — буває вигідно


Джерело:  Як підтвердити час догляду за дитиною-інвалідом? // На песії. - 2017. - № 52. -  С. 3. 
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар