Translate

понеділок, 5 березня 2018 р.

Чи зросла надбавка на догляд?

    «Я інвалід І групи (Б). Самотня. На пенсії з 1985 року. Стаж близько 29 років (тоді треба було 20 років). У 2017 році отримала добавку 104 грн. Чому так мало?
Крім того, як інвалід отримую доплату 50 грн. Вона теж не зросла?
Грушка 3. П., м. Одеса»
    У нас немає достатньо даних, щоб дати вам вичерпну відповідь. Є питання щодо зарплати: за який період її враховано і якою вона була за кожен місяць? Варто зважити, що з радянських часів пенсійне законодавство не раз змінювалося.
    Якщо говорити про підвищення пенсій з 1 жовтня 2017 року, то надбавка в усіх виявилася різною. Тут треба з'ясовувати індивідуально, спираючись на матеріали пенсійної справи.
    Перерахунок торкнувся не тільки мінімальних пенсій. Перераховувалася зарплата, яка враховується при розрахунку пенсії, перераховувалися і надбавки, які залежать від прожиткового мінімуму. При цьому розмір надбавки на догляд, яка у вашому разі становить 50 гривень, залишився на колишньому рівні. Таку надбавку передбачено Постановою Кабінету Міністрів України «Про підвищення рівня пенсійного забезпечення громадян» № 654 від 16 липня 2008 року. Її розмір не переглядався.

Джерело:  Чи зросла надбавка на догляд? // На пенсії. - 2018. - № 9. -  С. 2.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар