Translate

середу, 12 вересня 2018 р.

Нова правова книга 2018

347(477)
Л 33
    Лебідь, Валерій Іванович. Зразки документів з приватного права [Текст] : цивільне, сімейне, житлове, трудове, земельне, цивільно-процесуальне та господарсько-процесуальне законодавство України : навч. посіб. / В. І. Лебідь, П. С. Матвєєв, С. П. Матвєєва. - Київ : Правова єдність, 2018. - 152 с.
    Розміщені у посібнику зразки документів будуть корисними для студентів, які навчаються за напрямком підготовки «Право», і опановують такі приватно-правові дисципліни як цивільне право та процес, господарське право та процес, сімейне право, житлове право, трудове право, земельне право. 
    Також посібник буде корисним для осіб, які готуються до складання кваліфікаційного іспиту для отримання свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю і стане у нагоді всім, хто цікавиться правом.
    Запропоновані зразки підготовлено з урахуванням останніх змін у законодавстві України.

342(477)
Д 39
    Децентралізація влади [Текст] : законодавство, роз'яснення, зразки документів / Секретаріат Каб. Міністрів України ; за ред. В. В. Бондаренка ; [уклад. О. І. Клименко та ін.]. - Київ : Юрінком, 2017. - 417 с.
    Збірка є першим глибоко систематизованим виданням, в якому надаються важливі нормативно-правові акти з питань децентралізації влади в нашій держав. Матеріал збірки охоплює найважливіші напрями діяльності самоврядних суб’єктів: від концептуальних засад і законодавчих основ самоврядування, ролі та діяльності територіальних громад до здійснення адміністративних послуг і забезпечення сфери медицини, будівництва доріг, утримання гуманітарної сфери тощо. Збірка стане у нагоді всім, хто хоче бере участь у державній політиці з децентралізації та перерозподілу ресурсів.


343(477)
К 82
     Кримінологія [Текст] : підручник : практикум / [кол. авт.: Ю. В. Александров та ін.] ; НАН України, Київ. ун-т права. - Київ : Юрінком Інтер, 2017. - 341 с.
    Підручник підготовлений відповідно до стандартів вищої юридичної школи з метою надання науково обґрунтованих уявлень про сучасний стан злочинності в Україні і  світі, негативні явища і процеси, які її обумовлюють, кримінологічні риси особи злочинця і потерпілого, а також про теорію запобігання злочинності.
    Висвітлюються основні теоретичні і практичні питання Загальної та Особливої частин кримінології на основі сучасних характеристик злочинності в Україні, досвіду запобігання і протидії їй в умовах сучасного реформування й розбудови державно-правової системи.
    У Загальній частині пропонованого підручника розкрито основні поняття та категорії кримінології, її предмет, завдання та методологію. Проаналізовано сучасні погляди вчених-кримінологів на проблему формування особи злочинця, визначення причин і умов злочинності, індивідуальної злочинної поведінки, планування та організації попереджувальної діяльності. В Особливій частині наведено кримінологічну характеристику окремих видів злочинності та заходи їх профілактики.
    Підручник розрахований для студентів вищих навчальних закладів, аспірантів, докторантів, викладачів, науковців, практичних працівників правоохоронних органів та спецслужб.

349(477)
Т 78
    Трудове право України [Текст] : підручник / [авт. кол.: М. І. Іншин та ін.] ; за заг. ред.: М. І. Іншина, В. Л. Костюка ; Київ. нац. ун-т ім. Т. Г. Шевченка [та ін.]. - 2-ге вид., стер. - Київ : Юрінком Інтер : Буква Закону, 2018. - 593, [2] с.
    У посібнику розкрито зміст Загальної та Особливої частин трудового права.
    Розглянуто принципові питання трудового права як самостійної галузі права, його предмет та метод правового регулювання, функції, систему. Також приділено увагу принципам та джерелам трудового права. Розкрито правові особливості суб’єктів трудового права. Визначено ключові питання соціального партнерства та правової організації зайнятості населення.
    Висвітлено змістовні особливості таких основних інститутів трудового права як: трудовий договір; робочий час та час відпочинку; оплата праці; трудова дисципліна; матеріальна відповідальність; охорона праці; врегулювання трудових спорів (конфліктів); нагляд та контроль за дотриманням трудового законодавства.
Розраховано на студентів, викладачів, аспірантів та докторантів, роботодавців, працівників, інших читачів, які цікавляться трудовим правом та законодавством.

340(477)
Т 76
    Трофанчук, Григорій Іванович. Історія держави та права України [Текст] : навч. посіб. / Г. І. Трофанчук. - [2-ге вид., перероб. і допов.]. - Київ : Юрінком Інтер, 2017. - 567 с.
    Посібник підготовлений на основі багаторічного досвіду викладання авто­ром навчальної дисципліни у вищих навчальних закладах і з урахуванням кре­дитно-модульної системи навчання. Його метою є не нав'язування читачеві власних оцінок державно-правових явищ, які мали місце протягом багато­вікової історії нашої країни, а спонукання його до творчого мислення, само­стійних роздумів та суджень, власних оцінок тих чи інших історичних подій, явищ, інститутів держави і права.
    Не претендуючи на вичерпність викладу навчального матеріалу, а тим більше — на встановлення абсолютної істини, автор хотів би полегшити студен­там, аспірантам, молодим викладачам вивчення та аналіз непростих сторінок державно-правового розвитку України на різних етапах її історії.

343(477)
П 84
    Процесуальні документи досудового розслідування (слідчого, прокурора, адвоката та слідчого судді) [Текст] : наук.-практ. посіб. / [авт. кол.: В. О. Гринюк та ін.] ; за заг. ред. : М. А. Погорецького та О. П. Кучинської ; Київ. нац. ун-т ім. Т. Г. Шевченка, Юрид. ф-т, Каф. правосуддя. - Київ : Правова єдність, 2018. - 252 с.
    У науково-практичному посібнику наведені типові зразки процесуальних документів досудового розслідування (слідчого, прокурора, адвоката та слідчого судді). Пропонуються загальні рекомендації щодо складання процесуальних документів слідчого, прокурора, адвоката та слідчого судді з посиланням на відповідні норми чинного кримінального процесуального та кримінального законодавства України.
    Науково-практичний посібник рекомендований співробітникам органів досудового розслідування та прокуратури, адвокатам, суддям, студентам, аспірантам, викладачам і всім іншим, хто цікавиться питаннями кримінального процесу.

340
Б 40
    Безродний, Євген Федорович. Світова класична думка про державу і право [Текст] / Є. Ф. Безродний, В. С. Ковальський. - Київ : Юрінком Інтер, 2017. - 399 с.
    Це науково-популярне видання містить матеріал про історичний рух думок, ідей, поглядів щодо виникнення права і держави, про ос­нову державного суверенітету і розуміння напрямів регулювання та охорони державного ладу, власності, системи господарювання. Мисли­телі прагнули удосконалення чинного устрою, законодавства, взаємо­дії влади, провладних інституцій та громадян. Вивчення місії держа­ви і права серед мислителів різних часів надає можливість глибше пізнати сьогодення, простежити формування політичних цінностей. 
    Книга задумана авторами як виклад узагальнюючих пізнаваль­них проблем, виходячи з досвіду їх викладання у вищих навчальних закладах. Об’єктивність подачі матеріалу — суттєва риса всієї книги, яка стане в нагоді не лише студентам і викладачам, а й громадянам, небайдужим до подій у світі та в Україні. Вона сприятиме процесу по­ступального розвитку правової думки, постійного спілкування і зростання зв’язків між громадянами різних держав.

347(477)
Б 91
    Буркацький, Леонід Карпович. Зразки цивільно-правничих документів на захист прав та інтересів громадян [Текст] : наук.-практ. посіб. / Л. К. Буркацький. - Київ : Юрінком Інтер, 2017. - 415 с.
    Запропонований автором науково-практичний посібник розрахований на глибоке освоєння норм матеріального і процесуального права, стосується методики та практики складання цивільно-правничих документів.
    У посібнику коментується низка основних актів чинного законодавства, пов’язаних з тематикою підготовки до складення позовних та інших заяв на захист порушеного та невизнаного права, а також подаються їх зразки для практичного застосування з повним текстом викладення та іменами (прізвищами) сторін, поширених серед значної частини українського населення.
    Розрахований на адвокатів, практикуючих юристів, студентів юридич­них факультетів та широке коло читачів.

340(477)
Б 29
    Баулін, Олег Вячеславович. Зразки документів з публічного права [Текст] : кримінальне право та процес, адміністративне право та процес : навч. посіб. / [О. В. Баулін, П. С. Матвєєв, С. П. Матвєєва]. - Київ : Правова єдність, 2018. - 121 с
    Розміщені у посібнику зразки документів будуть корисними для студентів, які навчаються за напрямком підготовки «Право», і опановують такі публічно-правові дисципліни як кримінальне право і процес та адміністративне право і процес. Також посібник буде корисним для осіб, які готуються до складання кваліфікаційного іспиту для отримання свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю і стане у нагоді всім, хто цікавиться правом.
    Запропоновані зразки підготовлено з урахуванням останніх змін у законодавстві України.

341
К 64
    Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод [Текст] : зб. законодав. актів із змінами та допов. станом на 01 трав. 2018 р. : офіц. текст. - Київ : Правова єдність, 2018. - 96 с.
    У виданні представлена «КОНВЕНЦІЯ про захист прав людини і основоположних свобод. Збірник законодавчих актів.» із змінами і доповненнями.




349(477)
П 68
    Правдюк, Віталій Михайлович. Поділ земель за цільовим призначенням за законодавством України [Текст] : монографія / В. М. Правдюк. - Київ : Правова єдність, 2018. - 203 с.
    У монографії на основі доктринального аналізу теоретичних та практичних джерел загальної теорії права, земельного, екологічного, цивільного та інших галузей права обґрунтовано, що передбачений нормами земельного законодавства України поділ земель на категорії за цільовим призначенням земель був створений, науково обґрунтований та нормативно закріплений в СРСР після скасування обігу прав на землю, така система базувалась на виключній державній власності на всі землі на території країни, що складали єдиний державний земельний фонд. Оскільки сьогодні єдиний державний земельний фонд не існує, то зник і єдиний об’єкт для поділу земель України. Закріплений в земельному законодавстві України поділ земель за цільовим призначенням не виконує поставлених перед ним завдань, не враховує вимоги екологічного та природоохоронного законодавства та не забезпечує сприятливе навколишнє середовище для проживання людини. Автор вважає, що поділ земель за цільовим призначенням в Україні повинен бути повністю скасований. При цьому автор вважає можливим збереження поділу земель за цільовим призначенням в облікових та навчальних цілях.
     Висновки і рекомендації автора можуть бути використані у нормотворчій і правозастосовчій діяльності, при проведенні наукових досліджень законодавчого забезпечення реалізації принципу законності, у процесі вивчення загальної теорії права, земельного, містобудівного, екологічного, цивільного, господарського права.
    Робота розрахована на науковців, юристів-практиків, працівників органів державної влади та місцевого самоврядування, аспірантів, студентів юридичних та інших навчальних закладів, а також усіх, хто цікавиться проблемами земельного права України. 

342(477)
Г 94
    Гультай, Михайло Мирославович. Історичні витоки вітчизняного конституціоналізму: звичаї, традиції, пам'ятки права та філософські концепції [Текст] : монографія / М. М. Гультай. - Київ : Юрінком Інтер, 2017. - 239 с.
    Монографія присвячена дослідженню звичаїв та традицій автохтонного населення Українських земель, які лягли в основу історичних пам’яток вітчизняного права, а також концепцій побудови суспільних відносин на принципах конституціоналізму, розроблених видатними українськими філософами, правниками, громадськими та політичними діячами.
     Книга призначена для студентів та викладачів кафедр конституційного права вищих учбових закладів, може бути корисною для посадових осіб органів державної влади та місцевого самоврядування, а також для всіх, хто цікавиться питаннями, пов’язаними з виникненням та утвердженням суспільно-політичного та правового феномену конституціоналізму.

347(477)
Н 62
    Нікітюк, Олена Миколаївна. Охорона та захист права спільної власності подружжя: нотаріат, суд, виконавче провадження [Текст] : монографія / О. М. Нікітюк ; за заг. ред. С. Я. Фурси ; Київ. нац. ун-т ім. Т. Г. Шевченка, Центр прав. дослідж. Фурси. - Київ : Правова єдність, 2018. - 206 с.
    У монографії на підставі комплексного дослідження теоретичних і практичних проблем охорони та захисту права спільної власності подружжя обґрунтована доцільність формування державою особливого правового режиму охорони і захисту спільної власності подружжя та сім’ї, за допомогою якого забезпечуватиметься непорушність права власності подружжя на майно, враховуючи інтереси кожного із членів сім’ї. Також запропоновано шляхи вдосконалення процедури нотаріального посвідчення правочинів щодо спільної сумісної власності подружжя, розгляду судами даної категорії справ та примусового виконання рішень судів, нотаріальних актів та виконавчих написів нотаріусів. У праці також досліджуються питання договірного способу регламентації прав та обов’язків наречених (майбутнього подружжя) щодо розпорядження їхнім майном та специфіки нотаріального посвідчення таких правочинів.
    Наукова праця розрахована на широке коло читачів зокрема, юристів- науковців та практиків, а також усіх, хто цікавиться проблемами охорони та захисту права спільної власності подружжя.

352(477)
З-19
    Закон України про місцеве самоврядування в Україні [Текст] : із змінами та допов. станом на 17 трав. 2018 р. : офіц. текст. - Київ : Правова єдність, 2018. - 87 с.
    У виданні представлений Закон України “Про місцеве самоврядування в Україні” станом на 17 травня 2018 року із змінами та доповненнями.

Немає коментарів:

Дописати коментар