Translate

суботу, 22 вересня 2018 р.

Чи можливе продовження відпустки у разі хвороби працівника?

   Які гарантії передбачено законодавством для працівника, який захворів під час щорічної відпустки? Чи можливе її перенесення або подовження? Також цікавить, чи можливе подовження відпустки, якщо у цей період я перебуватиму на лікарняному по догляду за дитиною?
Валентина Вілкул, Черкаська обл.

Відповідає юрист Альона ШАПКА
    Відповідно до ч. 2 ст. 80 Кодексу законів про працю України та.ч. 2 ст. 11 Закону України «Про відпустки» щорічна відпустка повинна бути перенесена на інший період або подовжена, зокрема, у разі тимчасової непрацездатності працівника.
    Крім того, ст. 78 КЗпП передбачає, що дні тимчасової непрацездатності працівника, засвідченої в установленому порядку, не включають до щорічних відпусток.
   Якщо причини, що зумовили перенесення відпустки на інший період, настали під час її використання, то невикористана частина щорічної відпустки надається після закінчення дії причин, які її перервали, або за згодою сторін переноситься на інший період (ч. 4 ст. 80 КЗпП та ч. 4 ст. 11 Закону «Про відпустки»).
   Однак чинним законодавством передбачено можливість продовження або перенесення щорічної відпустки у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності лише самого працівника. Дане право не розповсюджується на лікарняні по догляду за дитиною.

Джерело: Чи можливе продовження відпустки у разі хвороби працівника? // Жінка. - 2018. - № 9. -  С. 35.
Журнал знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар