Translate

четвер, 25 жовтня 2018 р.

Про виплати за інвалідність ветеранам війни

    «У мене статус інваліда війни II групи. Прочитав у газеті, що мінімальна виплата інвалідам війни II та III групи, яким виповнилося 85 років, призначається щомісяця в розмірі 285% прожиткового мінімуму. У березні мені виповнилося 85 років. Минуло вже кілька місяців, але жодних змін у виплаті пенсії не відбулося. Прошу пояснити, чому так?
Віталій Волков, м. Київ»

    В даному разі слід звернутися до Постанови Кабінету Міністрів «Про встановлення щомісячної державної адресної допомоги до пенсії особам з інвалідністю внаслідок війни та учасникам бойових дій» №656 від 28 липня 2010 року (зі змінами від 13.06.2018 р.).
    Згідно з даною постановою, загальний розмір пенсії у інвалідів війни І групи не може бути нижчий, ніж 285% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, у інвалідів війни II групи - 255%, у інвалідів війни III групи - 225% і в учасників бойових
дій - 165%. На сьогодні прожитковий мінімум становить 1435 грн., але надбавки до пенсії були перераховані в жовтні минулого року виходячи з показника 1452 грн. (про це ми вже неодноразово писали).
   Особам з інвалідністю внаслідок війни II і III груп із-між учасників бойових дій у період Другої світової війни і учасникам бойових дій у період Другої світової війни, яким виповнилося 85 років та більше, розмір пенсії гарантується на такому ж рівні, що й інвалідам війни І групи (тобто 285% прожиткового мінімуму).
    Якщо ви не брали безпосередньої участі в бойових діях (на момент початку війни вам було 8 років), то дана норма на вас не поширюється. Можливо, саме тому по досягненні 85 років розмір вашої пенсії не змінився.


Джерело: Про виплати за інвалідність ветеранам війни // На пенсії. - 2018. - № 40 . -  С. 2.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар