Translate

понеділок, 20 травня 2019 р.

Перерахунок грошової допомоги

    Чи перераховується розмір грошової допомоги у зв’язку з уточненням усередненого показника заробітної плати по країні?

   Зважаючи на те, що в разі відсутності на день призначення пенсії даних про заробітну плату (дохід) в Україні, з якої сплачено страхові внески та яка відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (далі — Закон) враховується для обчислення пенсії, для визначення середньої заробітної плати (доходу) враховується наявна заробітна плата (дохід) в Україні, з якої сплачено страхові внески та яка відповідно до цього Закону враховується для обчислення пенсії.
  Статтею 40 Закону передбачено, що після отримання даних про показник середнього заробітку за рік, що передує року звернення за призначенням пенсії, пенсію перераховують із дня її призначення з урахуванням такого показника, визначеного за три календарні роки, що передують року звернення за призначенням пенсії. Зазвичай це стосується тих пенсіонерів, які звертаються за призначенням пенсії на початку року, коли показник середнього заробітку за попередній рік ще не визначено.
   Виплата грошової допомоги здійснюється органами Пенсійного фонду одноразово в розмірі 10 місячних пенсій за рахунок коштів Державного бюджету України одночасно з першою виплатою пенсії, яку призначено до виплати.
  Оскільки розмір пенсії станом на день її призначення змінюється з урахуванням нового показника середньомісячної заробітної плати, то грошову допомогу також перераховують.

 Джерело:  Перерахунок грошової допомоги // Пенсійний кур'єр. - 2019. - № 20. -  С. 4.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар