Translate

вівторок, 28 травня 2019 р.

Виїзд дитини за кордон без згоди другого з батьків

    Ми з чоловіком розлучені, дитині 5 років. Є рішення суду про місце проживання дитини з мамою. В разі мого офіційного переїзду за кордон по роботі на певний час, чи може переїхати також і дитина, якщо тато проти.
Марина, м. Миколаїв 

   Згідно ч. 5 ст. 157 Сімейного кодексу України, той із батьків, з яким за рішенням суду визначено або висновком органів опіки та піклування підтверджено місце проживання дитини (крім того з батьків, до якого застосовуються заходи примусового виконання рішення про встановлення побачення з дитиною та про усунення перешкод у побаченні з дитиною), самостійно вирішує питання тимчасового виїзду за межі України на строк, що не перевищує одного місяця.
   На термін більше одного місяця можна виїхати за кордон без згоди другого з батьків, якщо останній має заборгованість зі сплати аліментів, розмір якої перевищує в сумі сплату аліментів за 4 місяці і 3 місяці, якщо дитина є тяжкохворою або з інвалідністю.
   У всіх інших випадках питання про виїзд за кордон без згоди другого з батьків вирішується в судовому порядку з урахуванням конкретних обставин справи.

Джерело:  Виїзд дитини за кордон без згоди другого з батьків // Жінка. - 2019. - № 5. -  С. 35. Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар