Translate

вівторок, 28 травня 2019 р.

Чи варто оскаржувати штраф за порушення ПДР?

   Мене оштрафували за порушення Правил дорожнього руху. Хотів оскаржити постанову в суді, але виявилося, що послуги адвоката в рази дорожчі від суми самого штрафу. Штраф я все-таки сплатив, але хотів би бути впевненим у відсутності негативних наслідків його неоскарження.
Микита, м. Харків


    Неспівмірність суми штрафу з витратами на послуги адвоката — одна з найпоширеніших причин відмови від оскарження штрафу патрульної поліції. Однак у даному випадку оскаржити штраф доцільно, виходячи з наступного:
    Якщо ви дійсно невинні, то при грамотному захисті своїх прав шанси скасувати постанову високі. У свою чергу, скасування зазначеної постанови є підставою для звернення водія до суду з позовом про стягнення моральної шкоди, завданої незаконним рішенням співробітників поліції.
   Сплативши штраф, ви автоматично погоджуєтеся з постановою та визнаєте себе порушником, що негативно позначається на вашій репутації.
   Якщо протягом року вами буде вчинено аналогічне правопорушення, то під час розгляду другого правопорушення перше буде обставиною, що обтяжує вашу відповідальність. А це може стати наслідком як збільшення суми штрафу, так і аж до вилучення транспортного засобу.

Джерело:  Чи варто оскаржувати штраф за порушення ПДР? // Жінка. - 2019. - № 5. -  С. 35. 
 Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41


Немає коментарів:

Дописати коментар