Translate

субота, 29 червня 2019 р.

Зарахування до страхового стажу періоду діяльності як фізичної особи — підприємця.

    Із травня 2016 року здійснюю підприємницьку діяльність. За яких умов цей період буде зараховано до мого страхового стажу?

   Страховий стаж — це період, протягом якого особа підлягає загальнообов’язковому державному пенсійному (соціальному) страхуванню та за який щомісяця сплачено страхові внески (єдиний внесок) у сумі не меншій за мінімальний страховий внесок. Із 01.01.2019 мінімальний страховий внесок за місяць роботи для набуття страхового стажу, становить 918,06 грн (22% від мінімальної заробітної плати 4173 грн).
   Отже, зарахування до Вашого страхового стажу періоду діяльності як фізичної особи — підприємця можливе за умови сплати єдиного внеску (в сумі не меншій за мінімальний страховий внесок), подання річної звітності та внесення звітних відомостей до реєстру застрахованих осіб.
   Дані звітності про дохід підприємця і сплату єдиного внеску надходять до реєстру застрахованих осіб, який веде Пенсійний фонд, від Державної фіскальної служби та в подальшому використовуються для призначення пенсії, допомоги у зв’язку з безробіттям та інших соціальних виплат.
   Звертаємо увагу, що в разі несплати або несвоєчасної сплати єдиного внеску виникає борг. Відповідно період, за який обліковується заборгованість, не буде зараховано до страхового стажу до повного її погашення.

Джерело: Зарахування до страхового стажу періоду діяльності як фізичної особи — підприємця. // Пенсійний кур'єр. - 2019. - № 22. -  С. 4. 
 Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар