Translate

субота, 8 лютого 2020 р.

Доплата за звання та науковий ступінь

    Чи можна встановити доплати до посадового окладу працівникові міського клінічного бюро судово-медичної експертизи, який проводить судово-медичні експертизи, за вчене звання професора кафедри судової медицини та науковий ступінь доктора медичних наук за спеціальністю «патологічна фізіологія»? Чи збігається його діяльність за профілем роботи з наявним вченим званням та науковим ступенем?
С. Морошко, м. Дніпро

    Відповідь. Згідно з підпунктом 1 п. 4 постанови Кабінету Міністрів України від 30.03.2011 р. № 314 «Про умови оплати праці працівників державних спеціалізованих установ судових експертиз» керівникам державних спеціалізованих установ надано право в межах затвердженого фонду оплати праці установлювати працівникам, посади яких передбачені додатком 1 до цієї постанови, зокрема, доплату за вчене звання: професора — у граничному розмірі 33% посадового окладу (ставки заробітної плати); доцента, старшого наукового співробітника — у граничному розмірі 25%.
    Ця доплата встановлюється працівникам, якщо їхня діяльність за профілем збігається з наявним вченим званням. За наявності у названих працівників двох або більше вчених звань доплата встановлюється за одним (вищим) званням: за науковий ступінь: доктора наук — у граничному розмірі 25% посадового окладу (ставки заробітної плати); кандидата наук — у граничному розмірі 15%.
    Така доплата встановлюється працівникам, якщо їхня діяльність за профілем збігається з наявним науковим ступенем. За наявності у працівників двох наукових ступенів доплата встановлюється за одним (вищим) науковим ступенем.
    Відповідність вченого звання та наукового ступеня профілю діяльності працівника на обійманій посаді визначає керівник установи.
    Документи, що засвідчують наявність наукового ступеня та вченого звання, мають відповідати нормам та вимогам, передбаченим законодавством.
    З питання відповідності профілю наукового ступеня та вченого звання діяльності працівника на обійманій посаді слід звернутися до Міністерства освіти і науки України.

Джерело: Доплата за звання та науковий ступінь  // Праця та зарплата. - 2020. - № 2. - С. 11.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41
 

Немає коментарів:

Дописати коментар