Translate

понеділок, 25 березня 2024 р.

Усиновлення: родина зможе забрати дитину до рішення суду


               Уряд ухвалив зміни, згідно з якими сім’я, що знаходиться в процесі усиновлення, зможе забрати дитину до винесення судового рішення.

               Кабінет Міністрів України 22 березня ухвалив зміни, які допоможуть дітям-сиротам і дітям без батьківського піклування швидше потрапляти в родини. Про це повідомляє Міністерство соціальної політики України.

               Так, йдеться про наступні зміни.

Усиновлення. Сім’я може прийняти дитину до себе перед тим, як суд ухвалить рішення. Щоб здійснити тимчасове влаштування, потрібно буде отримати позитивний висновок про доцільність усиновлення та відповідність інтересам дитини, та подати до суду заяву про усиновлення. Термін дії довідки про навчання кандидатів збільшується до 24 місяців, і саму довідку видаватимуть протягом 5 робочих днів замість 10. Місцеві служби у справах дітей отримають доступ до інформації про дітей на регіональному обліку, а обласні – до дітей на обліку в інших регіонах і на нацобліку. Тобто більше дітей і більше потенційних усиновлювачів матимуть шанси зустріти одне одного.

Опіка/піклування. Особа, що перебуває в шлюбі і має намір оформити опіку/піклування над дитиною під час відсутності другого подружжя через військову службу, має подати висновок тільки про свій стан здоров’я. Військовослужбовець може зробити це після повернення зі служби.

Тимчасове влаштування. Сім’ї, які тимчасово приймають дітей (включаючи сім’ї родичів, знайомих, прийомні сім’ї та ДБСТ), отримуватимуть фінансову підтримку навіть до того, як дитина отримає статус сироти або позбавленої батьківського піклування.

За матеріалами інформаційного порталу "Юридичний факт"

Режим доступу

Бажаєте першими отримувати найактуальніші новини? 

Натисніть "стати прихильником" 

Немає коментарів:

Дописати коментар