Translate

вівторок, 16 квітня 2024 р.

Чи впливає на розмір пенсії додатковий прибуток?

        На електронну пошту редакції газети "На пенсії" надійшов лист від Юлії,мешканки Одеси. Вона розповідає, що її автомобіль потрапив у ДТП. Страхова компанія просить надати номер картки, куди буде нараховано суму за завдану шкоду. Окрім пенсійної картки, вона не має іншої. Дописувачка питає, якщо гроші від страхової компанії надійдуть на пенсійну картку, чи вплине це на розмір пенсії.

        Виплати страхової компанії не впливають на розмір пенсії.

        Відповідно до статті 27 ЗУ "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (ред. від 01.01.2024 р.), розмір пенсії визначається за формулою, де за основу береться заробітна плата (дохід) застрахованої особи, з якої обчислюється пенсія, у гривнях, і коефіцієнт страхового стажу застрахованої особи.

        Щодо користування пенсійною карткою, можна запитати в банку, скажімо, зателефонувати на "гарячу" лінію або підійти у відділення того банку, де ви обслуговуєтеся. Потрібно поставити такі запитання:

  • чи можна, щоб страхова компанія зробила вам переказ коштів на ваш особистий рахунок;
  • чи підтримує ваша картка інші перекази і якою є комісія з обслуговування платежів.

          Банк перевірить умови вашого договору банківського обслуговування фізичних осіб із наданням платіжної картки і надасть рекомендації.

          Відповідно до частини 1 статті 1066 ЦК України, за договором банківського рахунка банк зобов'язується приймати і зараховувати на рахунок клієнта грошові кошти, що йому надходять, виконувати розпорядження клієнта про перерахування і видачу відповідних сум з рахунку та проведення інших операцій за рахунком.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ: в банку можна взяти довідку про ваш рахунок для отримання коштів - і  на кого може бути переказано кошти, які ви зможете зняти безпосередньо в банку, без картки.

 Джерело: Чи впливає на розмір пенсії додатковий прибуток? // На пенсії. - №15. - 9 квітня 2024 р. - с.3

Бажаєте першими отримувати найактуальніші новини? 

Натисніть "стати прихильником" 

Немає коментарів:

Дописати коментар