Translate

вівторок, 18 квітня 2017 р.

Пенсійне забезпечення працюючих пенсіонерів

   З квітня 2011 року отримую пенсію, призначену відповідно до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність». У березні поточного року планую працевлаштуватися викладачем вищого навчального закладу. Як моє працевлаштування вплине на розмір отримуваної пенсїі?

   Законодавчо визначено, що призначена особі до набрання чинності Законом України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» (до 1 жовтня 2011 року) пенсія, відповідно до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність», у період роботи, зокрема, на наукових (науково-педагогічних) посадах, розмір якої перевищує 150 відсотків прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність, виплачується в розмірі 85 відсотків призначеного розміру, але не менше 150 відсотків прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність.
   Зазначені вище обмеження не поширюються на інвалідів І та II групи, інвалідів війни III групи та учасників бойових дій, осіб, на яких поширюється дія п. 1 ст. 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».
   Отже, під час Вашої роботи на науково-педагогічній посаді пенсія виплачуватиметься в розмірі 85 відсотків призначеного розміру, але не менше ніж 150 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Джерело: Пенсійне забезпечення працюючих пенсіонерів // Вісник пенсійного фонду України. - 2017. - № 3. -  С. 37.

Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41.

Немає коментарів:

Дописати коментар