Translate

вівторок, 18 квітня 2017 р.

Призначення пенсії у разі втрати годувальника

   У зоні проведення АТО загинув мій брат, який проходив військову службу за контрактом. Батько помер 1974 року, мама - пенсіонерка (1928 р. н.). Мене визнано інвалідом до 18-річного віку. Чи маю я право на призначення пенсії у разі втрати годувальника за нормами Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» за загиблого брата?
 
   Статтею 30 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» визначено право на призначення пенсії в разі втрати годувальника непрацездатних членів сімей загиблих, померлих або таких, що пропали безвісти військовослужбовців, осіб, які мають право на пенсію за цим Законом, які перебували на їх утриманні.
   Непрацездатними членами сім'ї, згідно з пунктом «а» ст. 30 вказаного Закону, є, зокрема, сестри, які не досягли 18 років або старші цього віку, якщо вони стали інвалідами до досягнення 18 років.
   При цьому право на пенсію у разі втрати годувальника сестрам надається у тих випадках, коли у них немає працездатних батьків.
   Зважаючи на те, що згідно з витягом із акта огляду МСЕК Вас визнано інвалідом з дитинства до досягнення 18-річного віку, а також на те, що Ваш батько помер 14 березня 1974 року, а мати є пенсіонером (1928 р.н.), Ви маєте право на призначення пенсії в разі втрати годувальника за брата відповідно до норм Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

Джерело: Призначення пенсії у разі втрати годувальника // Вісник пенсійного фонду України. - 2017. - № 3. -  С. 38.

Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41.


Немає коментарів:

Дописати коментар