Translate

вівторок, 18 квітня 2017 р.

Призначення пенсії у разі втрати годувальника

   Отримую пенсію в разі втрати годувальника за нормами Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб». З 1 вересня 2014 року - студентка Київського Національного університету імені Тараса Шевченка. З 23 жовтня 2016 року перебуваю в академічній відпустці. Чи маю я право на отримання пенсії під час перебування в академічній відпустці?

   Відповідно до ст. З0 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» пенсія в разі втрати годувальника призначається, зокрема, дітям, які не досягли 18 років або старші цього віку, якщо вони стали інвалідами до досягнення 18 років.
   При цьому студенти мають право на отримання пенсії в разі втрати годувальника до закінчення навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23-річного віку.
   Статтею 61 Закону України «Про вищу освіту» визначено, що студент - це особа, зарахована до вищого навчального закладу з метою здобуття вищої освіти, ступеня молодшого бакалавра, бакалавра чи магістра.
   Зважаючи на те, що Ви зараховані до Київського Національного університету імені Тараса Шевченка і під час перебування в академічній відпустці за Вами зберігається статус студента, Ви має право на отримання пенсії в разі втрати годувальника.

Джерело: Призначення пенсії у разі втрати годувальника // Вісник пенсійного фонду України. - 2017. - № 3. -  С. 39-41.

Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41.

Немає коментарів:

Дописати коментар