Translate

четвер, 27 липня 2017 р.

Чи обов'язково узгоджувати із співвласниками квартири утримання власних домашніх тварин?

   Ми проживаємо в квартирі на двох співвласників. Другі співвласники взяли собаку, незважаючи на те, що у нашої дитини алергія на тварин. Чи мають право сусіди заводити тварин без нашої згоди? Як вчинити? 
Тетяна, Вінницька обл. 

   Законодавство не передбачає обов'язок узгоджувати із співвласниками квартири утримання власних домашніх тварин. Порядок користування здійснюється співвласниками за їхньою' згодою. Тому спершу необхідно особисто висловити претензії та варіанти вирішення ситуації. Конституцією України передбачено невід'ємне право особи на охорону здоров'я. Кожна особа має право на захист своїх прав та відшкодування завданої шкоди. У разі погіршення здоров'я через проживання домашніх тварин співвласників з вами в одній квартирі, необхідно зафіксувати погіршення стану здоров'я, наприклад, викликати лікаря, зібрати докази проведення лікування та витрат на ліки. Звернутися до правоохоронних органів для вирішення конфлікту. Звернутись до суду для встановлення порядку користування спільною квартирою, вимагати відшкодування витрат. Необхідно зазначити, що за завдання шкоди домашнім тваринам законодавством передбачено відповідальність.

Джерело: Чи обов'язково узгоджувати із співвласниками квартири утримання власних домашніх тварин? // Жінка. - 2017. - липень. - (№ 7). - С. 35.

Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар