Translate

середа, 26 липня 2017 р.

Як обчислюють доплату до пенсії за понаднормовий стаж пенсіонерам?

   Як обчислюють доплату до пенсії за понаднормовий стаж пенсіонерам, які не працюють: із розміру прожиткового мінімуму чи з розміру пенсії за віком?

   Відповідно до частини першої статті 28 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» за кожен повний рік страхового стажу понад 35 років чоловікам і ЗО років жінкам пенсія за віком збільшується на 1 відсоток розміру пенсії, обчисленої відповідно до статті 27 цього Закону, але не більш як на 1 відсоток мінімального розміру пенсії за віком, визначеного на рівні прожиткового мінімуму для осіб, що втратили працездатність.
   Отже, доплату до пенсії за понаднормовий стаж обчислюють із розрахунку 1 відсоток розміру пенсії, обчисленої відповідно до статті 27 Закону, за кожен повний р страхового стажу понад 35 років чоловікам і З0 років жінкам. Якщо розмір пенсі' обчислений відповідно до статті 27 Закону, перевищує розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, доплату за понаднормовий стаж обчислюють виходячи з розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Джерело: Як обчислюють доплату до пенсії за понаднормовий стаж пенсіонерам? // Пенсійний кур'єр. - 2017. - 14 липня. - (№ 28). - С. 4.

Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар