Translate

понеділок, 19 лютого 2018 р.

Тривалість щорічної основної відпустки працівників музею

    Чи правомірно буде встановити щорічні основні відпустки тривалістю 28 календарних днів працівникам музею, які відповідно до трудового договору (контракту) професійно провадять наукову та науково-організаційну діяльність?
В. Мирошник, м. Дніпро 

    Відповідь. За статтею 1 Закону України «Про музеї та музейну справу» музей — це науково-дослідний та культурно-освітній заклад, створений для вивчення, збереження, використання та популяризації музейних предметів та музейних колекцій з науковою та освітньою метою, для залучення громадян до надбань національної та світової культурної спадщини.
    Статтею 2 цього Закону одним з основних напрямів діяльності музеїв визначено науково-дослідну діяльність.
    Згідно з розділом VIII «Науково-дослідні та інші наукові установи і організації. Науково-дослідні та наукові підрозділи установ, організацій, підприємств» Порядку надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам, та науковим працівникам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.04.97 р. № 346 (із змінами і доповненнями), керівникові структурного наукового підрозділу, який провадить самостійно або в різноманітних організаційних формах науково-дослідну та іншу наукову діяльність, науковому співробітникові, іншим науковим працівникам галузевих науково-дослідних та інших галузевих наукових установ й організацій, а також науково-дослідних та наукових підрозділів установ, організацій, підприємств щорічна основна відпустка надається тривалістю 28 календарних днів.

Джерело:  Тривалість щорічної основної відпустки працівників музею // Праця і зарплата. - 2018. - № 5. -  С. 20.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41


Немає коментарів:

Дописати коментар