Translate

неділю, 26 травня 2019 р.

Нова правова книга

347(477)
П 63
    Постанови Пленуму Верховного Суду в цивільному судочинстві [Текст] : станом на 1 берез. 2018 р. / упоряд. Р. В. Вереша. - Київ : Правова єдність : Алерта, 2018. - 391 с.
    Видання включає систематизований збірник постанов Пленуму Верховного Суду України та правозастосовну практику касаційних судів України з урахуванням останніх змін у законодавстві. До даного видання включено постанови Пленумів, що застосовуються в цивільному судочинстві, які в цілому узгоджуються із змінами, що внесені до цивільного та цивільного процесуального законодавства України в ході розпочатої судової реформи.
    Розрахований на суддів, працівників правозастосовних органів, адвокатів, науковців, викладачів, аспірантів (ад'юнктів), студентів (слухачів) вищих навчальних закладів правового спрямування та юридичних факультетів та всіх, хто цікавиться питаннями цивільного та цивільного процесуального права.

340
Г 24
    Гаудер, Пол. Верховенство права в реальному світі [Текст] / Пол Гаудер ; пер. з англ. [Д. Вовк та ін.]. - Харків : Право, 2018. - 389, [1] с. - Бібліогр.: с. 296-390.
    У книзі «Верховенство права в реальному світі» асоційований професор Університету Айови Пол Гаудер обґрунтовує нову концепцію верховенства права як координованого контролю над владою і показує, що за такого розуміння верховенство права створює і підтримує в суспільстві соціальну рівність. У захоплюючому міждисциплінарному дослідженні, яке плавно переходить від теорії до питань реального світу, Гаудер, спираючись на приклади від часів античної Греції до сучасних держав, проливає світло на те, як суспільства досягають верховенства права, як вони його підтримують в умовах політичних потрясінь, а також як його можна вимірювати і просувати в майбутньому.
    «Верховенство права в реальному світі» є важливою працею для вчених, студентів, політичних агентів і всіх тих, хто вважає, що верховенство права є критично важливим для належного функціонування суспільства.

43(477)
С 48
    Словник загальної частини кримінального права України [Текст] / Акад. держ. пенітенціар. служби ; [авт.- упоряд.: С. Ф. Денисов, М. В. Пузиревський]. - Чернігів : Десна Поліграф, 2018. - 529 с. - Бібліогр. в кінці ст. та в підрядк. прим.
    Запропоноване видання розроблено на підставі Кримінального кодексу України 2001 р. з урахуванням змін та доповнень станом на 01 жовтня 2018 р., досягнень науки кримінального права, і містить понад 800 термінів Загальної частини кримінального права України, алфавітний і тематичний покажчики, перелік рекомендованих для вивчення джерел та додатки.
    Для курсантів і студентів юридичних вузів та факультетів, магістрів, аспірантів, викладачів, наукових і практичних працівників, а також всіх, хто цікавиться питаннями кримінального права України.

343(477)
В 31
    Вереша, Роман Вікторович. Кримінальне право України. Загальна частина [Текст] : конспект лекцій : навч. посіб. / Р. В. Вереша ; Акад. адвокатури України. - Київ : Правова єдність, 2019. - 360 с.
    У навчальному посібнику висвітлюються питання Загальної частини кримінального права України, з урахуванням положень національного законодавства, а також законодавства іноземних держав і міжнародних нормативно-правових актів. Зміст навчального посібника узгод­жується з навчальною програмою «Кримінальне право України. Загальна частина».
Видання розраховане на студентів, курсантів, аспірантів, ад’юнктів, викладачів, наукових працівників, а також на всіх, хто цікавиться питаннями кримінального права.

343(477)
В 31
    Вереша, Роман Вікторович. Кримінальне право України. Загальна частина [Текст] : навч.-метод. комплекс / Р. В. Вереша ; Акад. адвокатури України. - Київ : Правова єдність, 2018. - 125 с. - Бібліогр.: с. 80-124.
    У посібник включено програму із Загальної частини кримінального права України за вимогами кредитно-модульної системи організації освітнього процесу, методичні матеріали (зокрема, методику виконання студентами семінарських та практичних занять, рефератів, курсових робіт, завдання для самостійної роботи, складання екзамену), основні питання з відповідних тем навчального курсу, а також визначено критерії оцінювання знань студентів.
    Посібник розрахований на студентів, курсантів, аспірантів (ад'юнктів), викладачів вищих навчальних закладів правового спрямування, працівників правоохоронних органів та науковців.

343(477)
П 63
    Постанови Пленуму Верховного Суду в кримінальному судочинстві [Текст] : станом на 01 берез. 2018 р. / упоряд. Р. В. Вереша. - Київ : Правова єдність : Алерта, 2018. - 279 с.
 Видання включає систематизований збірник постанов Пленуму Верховного Суду України та правозастосовну практику касаційних судів України з урахуванням останніх змін у законодавстві. До даного видання включено постанови Пленумів, що застосовуються в кримінальному судочинстві, які в цілому приведено у відповідність з чинними Кримінальним кодексом України та Кримінальним процесуальним кодексом України, а також тими змінами, які внесені до кримінального та кримінального процесуального законодавства України в ході розпочатої судової реформи.
    Розрахований на суддів, працівників правозастосовних органів, адвокатів, науковців, викладачів, аспірантів (ад’юнктів), студентів (слухачів) вищих навчальних закладів правового спрямування та юридичних факультетів та всіх хто цікавиться питаннями кримінального та кримінального процесуального права.

340(477)
П 30
    Петровська, Юлія Михайлівна. Історія держави і права України: Європейський вимір [Текст] : практикум : у 2 ч. Ч. 1 / Ю. М. Петровська ; Черніг. нац. пед. ун-т ім. Т. Г. Шевченка. - Чернігів : Десна Поліграф, 2018. - 374 с.
    Практикум містить тексти історико-правових пам'яток і розгорнуті методичні рекомендації для підготовки до семінарських занять з курсу «Історія держави і права України», а також списки рекомендованих джерел та літератури, термінологічний словник, контрольні запитання, тести, завдання та задачі.
    Для студентів, викладачів, учителів та усіх, хто цікавиться історією держави і права України в контексті розвитку європейської державно-правової культури.

341
П 73
    PRECEDENT UA - 2017 [Текст] : [дослідж. практики нац. судів] / [авт. кол.: М. Бущенко та ін.] ; Укр. Гельсін. спілка з прав людини. - Київ : КВІЦ, 2018. - 411 с. - Бібліогр. в кінці розд. та в підрядк. прим.
    У цій збірці представлені результати дослідження «Precedent UA – 2017», проведеного Українською Гельсінською спілкою з прав людини спільно з Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ щодо застосування українськими судами 517 рішень Європейського суду з прав людини проти України за статтею 6 (право на справедливий суд в кримінальному провадженні) Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод на основі даних Єдиного державного реєстру судових рішень України за період з 1 січня 2006 року по 3 серпня 2017 року. Дослідження розраховане на суддів, адвокатів, прокурорів, юристів, правозахисників, аспірантів та студентів юридичних факультетів, науковців, дослідників, широку громадськість.

Немає коментарів:

Дописати коментар