Translate

суботу, 27 липня 2019 р.

Щодо періодів, які зараховуються до страхового стажу (стаття 24)

    Чи має право застрахована особа здійснити доплату до мінімального страхового внеску за окремі місяці роботи, якщо за даними системи персоніфікованого обліку за ці періоди відсутня сплата страхових внесків?
 
    Згідно з абзацом другим частини 3 статті 24 Закону 1058, якщо сума сплачених за відповідний місяць страхових внесків з урахуванням сум страхових внесків, сплачених виходячи з мінімальної заробітної плати, менша, ніж мінімальний страховий внесок, цей період зараховується до страхового стажу як повний місяць за умови здійснення відповідної доплати до суми страхових внесків з урахуванням сум страхових внесків, сплачених виходячи з мінімальної заробітної плати, таким чином, щоб загальна сума сплачених коштів за відповідний місяць була не меншою ніж мінімальний страховий внесок.
    Порядок здійснення такої доплати визначений у розділі 15 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої постановою правління Пенсійного фонду України 19.12.2003 № 21-1 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 16.01.2004 за № 64/8663.
    Зважаючи на зазначене, якщо за даними системи персоніфікованого обліку за окремі місяці у застрахованої особи відомості про сплату страхових внесків взагалі відсутні, підстав для проведення доплати відповідно до абзацу другого частини З статті 24 Закону 1058 за ці місяці немає.

Джерело: Щодо періодів, які зараховуються до страхового стажу (стаття 24) // Вісник Пенсійного фонду України. - 2019. - № 6. -  С. 37. 
Журнал знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41


Немає коментарів:

Дописати коментар