Translate

пʼятницю, 10 квітня 2020 р.

Яка максимальна сума заробітку враховується для обчислення пенсії у 2020 році?

Яку максимальну суму заробітку може бути враховано під час призначення пенсії цього року?

    До заробітної плати (доходу) для обчислення пенсії враховуються суми виплат, отримуваних застрахованою особою після набуття чинності Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», з яких згідно із цим Законом було фактично сплачено страхові внески в межах встановленої законодавством максимальної величини заробітної плати (доходу).

    Відповідно до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» максимальна величина бази нарахування єдиного внеску — це максимальна сума доходу застрахованої особи на місяць, що дорівнює 15 розмірам мінімальної заробітної плати, встановленої законом, на яку нараховується єдиний внесок.
   Законом України «Про Державний бюджет на 2020 рік» мінімальну заробітну плату на 2020 рік встановлено в розмірі 4723 грн, відповідно максимальна величина бази нарахування єдиного внеску становить 70 845 грн

Джерело:  Яка максимальна сума заробітку враховується для обчислення пенсії у 2020 році? // Пенсійний кур’єр. - 2020. - № 14. - С. 4.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41


Немає коментарів:

Дописати коментар