Translate

суботу, 27 липня 2019 р.

Чи зараховується відпустка по догляду за дитиною до страхового стажу?

    Чи буде зараховано до страхового стажу період перебування у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку з 2014-го по 2018 рік?
    У статті 24 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (далі — Закон) визначено, що страховий стаж після набуття чинності цього Закону обчислюється за даними, що містяться в системі персоніфікованого обліку. І це є період (строк), протягом якого особа підлягає загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачено страхові внески. Коло осіб, які є застрахованими, наведено в статті 11 Закону, у пункті 8 якої передбачено, що особи, які доглядають за дитиною до досягнення нею трирічного віку і відповідно до закону отримують допомогу для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та/або при народженні дитини, підлягають загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню. Страхувальниками цих осіб є органи, які виплачують відповідну допомогу — органи соціального захисту населення.
    Тож час догляду за дитиною у 2014—2018 роках до трирічного віку буде зараховано до страхового стажу за даними системи персоніфікованого обліку одному з батьків, хто здійснював догляд за дитиною і одержував допомогу при народженні дитини.

Джерело: Чи зараховується відпустка по догляду за дитиною до страхового стажу? // Пенсійний кур'єр. - 2019. - № 27. - С. 4
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар