Translate

середу, 25 вересня 2019 р.

Засідання Чернігівської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення

    25 вересня начальниця відділу культурного розвитку та економічних питань Управління культури, національностей, релігій та економічних питань Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА Ліна Георгіївна Артюхова, директорка Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка Інна Михайлівна Аліференко, завідувачка відділу документів із гуманітарних наук Валентина Кузьмівна Куценко та провідна бібліотекарка відділу документів із гуманітарних наук Юлія Олександрівна Чирка взяли участь у засіданні Чернігівської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення.
  Учасниками засідання були представники: Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області; Департаменту сім'ї, молоді та спорту ОДА; Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді; Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області; Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області; Управління культури, національностей, релігій та економічних питань Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА; Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені В. Г. Короленка; Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва; Департаменту соціального захисту населення ОДА; Служби у справах дітей ОДА; Благодійної організації "Чернігівський жіночий правозахисний центр".
    Розглядалися питання щодо реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проєкту Міністерства юстиції України "Я МАЮ ПРАВО!", про проведення спільних заходів в рамках Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства", про удосконалення та розвиток дистанційних точок доступу до безоплатної правової допомоги (надання юридичних консультацій за допомогою скайп-зв'язку) через мережу бібліотечних систем Чернігівської області за участі фахівців органів юстиції та системи безоплатної правової допомоги.
   Перша заступниця начальника Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Ірина Жмака наголосила, що проєкт "Я маю право!" триватиме до 2022 року, тож робота над його реалізацією не припиняється.
  Начальниця відділу культурного розвитку та економічних питань Управління культури, національностей, релігій та економічних питань Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА Ліна Георгіївна Артюхова зазначила, що заклади культури області проводять велику роботу щодо підвищення правової обізнаності громадян.
  Директорка Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка Інна Михайлівна Аліференко та провідна бібліотекарка Юлія Олександрівна Чирка говорили про роботу Громадської приймальні Центру правової інформації, зокрема про надання юридичних консультацій через SKYPE для мешканців Чернігівської області. Інна Михайлівна зауважила, що потрібно активізувати роботу дистанційних точок доступу до безоплатної правової допомоги в бібліотеках області.
  По завершенні заходу відбулося підбиття підсумків за результатами проведеного засідання обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради.





Немає коментарів:

Дописати коментар