Translate

середу, 4 вересня 2019 р.

Особливості виплати пенсії особам, які перебувають на повному державному утриманні

    Я пенсіонер, перебуваю на повному державному утриманні в будинку-інтернаті. Як мені виплачуватимуть пенсію в разі тимчасового перебування вдома на лікуванні?

     Згідно з Порядком перерахування органами Пенсійного фонду України або структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві державних адміністрацій, виконавчих органів міських рад коштів установам (закладам), у яких особи перебувають на повному державному утриманні, та їх використання, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 04.03.2004 № 269, у разі вибуття на канікули пенсіонера, який перебуває на повному державному утриманні, органи Пенсійного фонду України видають розпорядження про припинення перерахування частини пенсії державній установі з дати вибуття з подальшою їх виплатою особі в установленому порядку.
     Якщо в повідомленні установи (закладу), у якій особа перебуває на державному утриманні, дати повернення немає, розмір пенсії одержувача не переглядається, тільки припиняється перерахування частини пенсії установі.
   Після надходження відомостей про дату повернення особи в установу видається розпорядження про перерахування частини пенсії установі та виплату частини пенсії особі.

Джерело: Особливості виплати пенсії особам, які перебувають на повному державному утриманні  // Пенсійний кур'єр. - 2019. - № 32. - С. 4
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар