Translate

середу, 4 вересня 2019 р.

Чи можна подати документи на призначення пенсії не за місцем реєстрації

   Я зареєстрована в м. Києві, звернулася за призначенням пенсії в м. Одесі. Яке управління призначить мені пенсію і яке виплачуватиме?

    Згідно з постановою правління Пенсійного фонду України від 14.12.2015 № 25-1 «Деякі питання впровадження електронних пенсійних справ на базі централізованих інформаційних технологій» Порядок подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» застосовується з урахуванням того, що із заявою про призначення пенсії особа може звертатися в будь-яке управління Пенсійного фонду України незалежно від місця її проживання і території, що обслуговує це управління.
    Заява і документи для призначення (перерахунку) пенсії, що надійшли в будь-який підрозділ обслуговування громадян, передаються на виконання у підрозділ з питань призначення та перерахунку пенсій за місцем проживання (реєстрації) особи, який розглядає заяву і подані документи, ухвалює відповідне рішення та передає у структурний підрозділ з виплати пенсій.

Джерело: Чи можна подати документи на призначення пенсії не за місцем реєстрації // Пенсійний кур'єр. - 2019. - № 32. - С. 4
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар