Translate

понеділок, 4 листопада 2019 р.

Нова правова книга

343
Б 73
    Богатирьов, А. І. Реабілітації засуджених з інвалідністю в умовах відбування покарання [Текст] : (навч. посіб.) / Богатирьов А. І., Лаптінова О. К. ; [за заг. ред. Богатирьової О. І.] ; Ун-т держ. фіскал. служби України. - Чернігів : Десна Поліграф, 2019. - 199 с.
   
    На підставі ґрунтовного нормативно-правового аналізу спеціальної монографічної та іншої літератури презентовано сучасний навчальний посібник «Реабілітація засуджених з інвалідністю в умовах відбування покарання». В ньому відображено історію реабілітації засуджених з інвалідністю.Сформульовано поняття реабілітації та розкрито його зміст. Проаналізовано нормативно-правові акти забезпечення реабілітації засуджених з інвалідністю в умовах відбування покарання. Розкрито реабілітацію засуджених з інвалідністю через призму соціально-демографічної, кримінально-правової та кримінально-виконавчої характеристик. Досліджено правові та психолого-педагогічні засоби впливу на процес реабілітації засуджених з інвалідністю, які відбувають покарання у виді позбавлення волі,
    Для науковців, викладачів, курсантів (студентів) і слухачів юридичних навчальних закладів, персоналу установ виконання покарань Міністерства юстиції України.


343(477)
Б 73
    Богатирьова, О. І. Застосування пробації в Україні: теорія і практика [Текст] : (навч. посіб.) / Богатирьова О. І., Олефір Л. І. ; [за заг. ред. І. Г. Богатирьова] ; Ун-т держ. фіскал. служби України. - Чернігів : Десна Поліграф, 2019. - 207 с. - Бібліогр.: с. 184-197.

    На підставі ґрунтовного вітчизняного та зарубіжного законодавства, спеціальної монографічної та практики реалізації пробації презентовано сучасний навчальний посібник «Застосування пробації в Україні: теорія і практика». У ньому відображено історію виникнення, розвитку та становлення інституту пробації. Проаналізовано спеціальні міжнародні стандарти, що визначають мінімальні правила поводження із засудженими до покарань, не пов'язаних із позбавленням волі. Розкрито підстави та порядок застосування вітчизняної пробації. Надано характеристику видів пробації в Україні. Досліджено її суб'єкти. Виділено організаційно-правові та кримінально-виконавчі засади функціонування органу пробації. Висвітлено процедуру запровадження позитивного зарубіжного досвіду ювенальної пробації в національне законодавство.
    Для науковців, викладачів, курсантів (студентів) і слухачів юридичних навчальних закладів, персоналу органів та установ виконання покарань Міністерства юстиції України.

343(477)
Б 12
Бабанли, Расім Ш. Призначення покарання в Україні: теоретико-прикладні засади [Текст] : [монографія] / Расім Бабанли. - Чернігів : Десна Поліграф, 2019. - 487 с. - Бібліогр.: с. 430-487 та в підрядк. прим.

    Монографія присвячена системному аналізу стану призначення покарання в Україні через призму вивчення підходів до фактичної реалізації загальних засад, які мають враховуватися судом під час обрання виду та розміру покарання за конкретний злочин. Здійснено ґрунтовний аналіз поняття, основних ознак загальних засад призначення покарання та стану їх нормативного регулювання; узагальнено підходи зарубіжних держав до законодавчого визначення засад призначення покарання, а також до вирішення проблеми необгрунтованої різниці в покараннях; запропоновано бачення щодо перегляду усталених поглядів стосовно мети покарання, яка мас бути визначальною в процесі призначення покарання. Ключове завдання дослідження передбачало формування теоретичних аспектів щодо деталізації меж суддівської дискреції для вирішення питання обрання виду та розміру покарання в межах санкції статті (частини статті) Особливої частини КК. Реалізація цієї мети зумовила необхідність встановлення критеріїв врахування тяжкості злочину, особи винного, обставин, які пом'якшують та які обтяжують покарання як чинників, що мають" значення під час призначення покарання, визначення фундаментальних особливостей караності незакінченої злочинної діяльності та розробленні критеріїв призначення покарання за замах на злочин та готування до злочину. Окрему увагу зосереджено на відпрацюванні пропозицій, спрямованих на покращення стану реалізації правового механізму призначення більш м'якого покарання, ніж передбачене законом. За результатами проведеного дослідження запропоновано концептуальні напрями вдосконалення ставу призначення покарання в Україні.
    Розрахована на суддів, науковців, викладачів, докторантів, аспірантів і студентів юридичних вузів та факультетів, усіх, хто має бажання поглибити власні знання у сфері призначення покарання. 

343
Б 73
   
Богатирьов, Іван Григорович. Кримінальна відповідальність за злісну непокору вимогам адміністрації установи виконання покарань [Текст] : (навч. посіб.) / І. Г. Богатирьов, К. В. Бондарєва ; [за заг. ред. Богатирьової О. І.] ; Ун-т держ. фіскал. служби України. - Чернігів : Десна Поліграф, 2019. - 199 с. - У назві на тит. арк. та обкл. : Крімінальна.. - Бібліогр.: с. 182-199.

   На підставі ґрунтовного вітчизняного та зарубіжного законодавства, спеціальної монографічної та іншої літератури презентовано сучасний навчальний посібник «Кримінальна відповідальність за злісну непокору вимогам адміністрації установи виконання покарань». В ньому відображено соціально-правову обумовленість кримінальної відповідальності за злісну непокору вимогам адміністрації установи виконання покарань розкрито кримінально-правову характеристику та кримінально-виконавчу характеристику злісної непокори вимогам адміністрації установи виконання покарань обумовлено застосування засобів впливу на осіб, які відбувають покарання за злісну непокору вимогам адміністрації установи виконання покарань
    Для науковців, викладачів, курсантів (студентів) і слухачів юридичних навчальних закладів, персоналу установ виконання покарань Міністерства юстиції України.

343(477)
М 69
    Михайлик, Дмитро Олександрович. Процесуальні дії суду в кримінально-виконавчому процесі України [Текст] : монографія / Михайлик Д. О., Тагієв С. Р. ; Ун-т держ. фіскал. служби України. - Чернігів : Десна Поліграф, 2019. - 175 с. - Бібліогр.: с. 139-160.
 
    У монографії на підставі ґрунтовного вітчизняного та зарубіжного законодавства, здійснено аналіз наукових розробок з теми дослідження, що дозволило сформулювати наукову новизну роботи. Досліджено стан наукової розробки проблеми та методологію її дослідження. Розкрито генезис становлення та розвитку процесуальних дій суду в кримінально-виконавчому процесі. Дано поняття процесуальних дій суду в кримінально-виконавчому процесі, визначено його правове регулювання. Розкрито правовий статус, повноваження і взаємодія суду з іншими суб'єктами при реалізації кримінально-виконавчого процесу. Визначено способи реалізації судом процесуальних дій в кримінально-виконавчому процесі України. Обгрунтовано судовий контроль, як спосіб реалізації процесуальних дій в кримінально-виконавчому процесі України. Сформульовано шляхи вдосконалення як спосіб реалізації судом процесуальних дій в кримінально-виконавчому процесі. Вивчено зарубіжний досвід участі суду в реалізації кримінально-виконавчого процесу, в результаті чого в науковий обіг введено три моделі діяльності суду в кримінально-виконавчому процесі (пострадянська, романо-германська (континентальна), англо-американська) з формулюванням ознак кожної з них.
    Для науковців, викладачів, курсантів (студентів) і слухачів юридичних навчальних закладів, персоналу установ виконання покарань Міністерства юстиції України.

342(477)
Д 39
    Децентралізація влади: порядок денний на середньострокову перспективу [Текст] : аналіт. доп. / [Я. А. Жаліло та ін. ; за наук. ред. Я. А. Жаліла] ; Нац. ін-т стратег. дослідж. - Київ : НІСД, 2019. - 190 с.
 
    В аналітичній доповіді представлено підсумки впровадження першого етапу децентралізації влади в Україні та охарактеризовано порядок денний цієї важливої реформи на середньострокову перспективу. Здійснено комплексну оцінку процесу формування ефективного місцевого самоврядування та територіальної організації влади задля створення і підтримки повноцінного життєвого середовища в Україні, підвищення ефективності системи влади, створення умов для динамічного, збалансованого розвитку України та її регіонів, забезпечення надання якісних та доступних публічних послуг. Реформу децентралізації проаналізовано у контексті її впливу на демократичні перетворення та консолідацію суспільства, загальнонаціональну та локальну ідентичність, зміцнення державності та згуртованості країни, підвищення дієздатності громад та управлінської ефективності органів місцевого самоврядування. У доповіді  виокремлено ключові виклики, що постають перед реформою децентралізації на її новому етапі. Обґрунтовано рекомендації щодо подальшого формування спроможного та відповідального місцевого самоврядування, упорядкування адміністративно-територіального устрою, удосконалення системи організації влади та державного управління, забезпечення територіальної консолідації через ефективне поглиблення реформи децентралізації влади.

343(477)
С 74
    Справа Василя Стуса [Текст] : зб. док. з архіву колишнього КДБ УРСР. - Харків : Vivat, 2019. - 686, [1] с.

    Правда про кримінальну справу, життя і смерть Василя Стуса. У книжці зібрано архівні документи з кримінальної справи Василя Стуса, покази свідків, листи поета з тюрми, спогади його рідних та друзів. Ознайомившись із наведеними матеріалами,читачі дізнаються про невідомі факти щодо життя, ув’язнення та загибелі Стуса, які досі охороняли під грифом «Секретно». 

342
З-12
    Забезпечення гендерної рівності: проблеми теорії та практики [Текст] : навч. посіб. / [авт. кол.: Н. В. Камінська та ін. ; за ред. Н. В. Камінської]. - Київ : КНТ, 2019. - 159 с. - Бібліогр. в підрядк. прим., бібліогр.: с. 147-159. 

    Навчальний посібник присвячений проблемам теорії та практики  забезпечення гендерної рівності. Розглядаються поняття "ґендер", "ґендерна рівність", "ґендерна ідентичність", мережа інституцій у сфері забезпечення рівних прав і можливостей Європейського Союзу та ін. 

Немає коментарів:

Дописати коментар