Translate

суботу, 2 листопада 2019 р.

Нова правова книга

342
П 29
    Пєтков, Сергій Валерійович. Забезпечення прав людини правоохоронними органами [Текст] : [монографія] / С. В. Пєтков, І. В. Іванов, Ю. В. Делія ; за заг. ред. С. В. Пєткова. - Київ : КНТ, 2019. - 240 с. - Бібліогр. в підрядк. прим. 


    Досліджено функціонування правоохоронних органів України у сфері забезпечення прав, свобод людини і громадянина. У роботі пропонується визначення понять «правоохоронний орган» та «правоохоронна діяльність»; ретроспективний аналіз інституту захисту прав, свобод громадян; гарантії здійснення правоохоронної діяльності в сфері захисту прав, свобод людини і громадянина; надано конкретні пропозиції та рекомендації щодо вдосконалення досліджуваного інституту.
    Розглядаються питання правозахисної діяльність як головної функції держави у сучасних умовах, правовий статус громадян як складова публічної безпеки, правове регулювання правового захисту державних та недержавних установ.
    Для студентів, курсантів, слухачів, ад’юнктів та аспірантів юридичних навчальних закладів, викладачів юридичних дисциплін та всіх, хто цікавиться проблемами правового захисту прав, свобод людини і громадянина.

 342
П 29
    Пєтков, Сергій Валерійович. Адміністративне право: актуальні питання та інноваційні ідеї [Текст] : [навч. посіб.] / [С. В. Пєтков, Н. О. Армаш, Є. Ю. Соболь] ; під заг. ред. С. В. Пєткова. - Київ : КНТ, 2019. - 145, [1] с. - Бібліогр. в кінці тем та в підрядк. прим.
 
    У навчальному посібнику розкриваються базові ідеї та умови формування адміністративного права. Даються відповіді на головні питання - що саме, за нових умов сприйняття держави, ми маємо розуміти під поняттям предмету та об'єкту адміністративного права. Зрозуміти його витоки, вектори впливу.
    Видання буде корисним для вчених-юристів, студентів юридичних навчальних закладів та всіх, хто цікавиться проблемами державною управління. 
 343
Ю 70
    Юридична відповідальність: напрями реформування [Текст] / уклад.: С. В. Пєтков, Н. О. Армаш, Д. П. Калаянов. - Київ : КНТ, 2019. - 100, [1] с. 
 
    Сучасний КУпАП, до якого постійно вносяться зміни за своєю суттю є законом який поєднує норми матеріального та процесуального права, охоплює всі сфери суспільно-економічного життя і в той же час містить в собі ряд колізійних норм або норм, які не виконуються через їх недосконалість (нікчемних норм). Відповідно, Кодекс України про адміністративні правопорушення потребує системних змін.
    Процедури, пов’язані з розглядом проступків повинні мати позасудовий порядок розгляду. А відтак, потребує чіткого регламентування діяльність усіх органів публічної влади, що беруть участь у таких процедурах. Спільний процесуальний алгоритм, виписаний в Кодексі провадження у справах про проступки, має доповнюватися спеціальними положеннями окремих нормативних актів, що враховують особливості розгляду окремих категорій справ. Такий підхід зробить прозорою процесуальну частину притягнення осіб до відповідальності за проступки, зробить захист прав і свобод людини в деліктних відносинах цілком реальним, а не декларативним явищем.

 342
П 29
    Пєтков, Сергій Валерійович. Адміністративно-правова реформа в Україні [Текст] / С. В. Пєтков, Н. О. Армаш, Є. Ю. Соболь. - Київ : КНТ, 2019. - 110, [1] с.

    Теоретичним підґрунтям посібнику стала людиноцентристська ідеологія від­носин людини та держави над розробкою якої працював академік В.Б. Авер’янов, що знайшла своє вираження у Концепції адміністративної реформи в Україні, за­твердженій Указом Президента України від 22.07.1998 р. Ця Концепція стала ос­новою подальшого формування взаємної відповідальності між публічною владою та громадянами. Новий погляд на знайомі зі студентської лави постулати постра­дянської юриспруденції піддаються критичному аналізу та пропонується сучасне розуміння ролі і змісту адміністративного права.
    Базовим методом при підготовці посібника стало сприйняття правової систе­ми та правових норм, як аксіом, що регулюють правовідносини у різних суспіль­но-економічних сферах.
    Видання буде корисним для вчених-юристів, студентів юридичних навчаль­них закладів та всіх, хто цікавиться проблемами державного управління.

 347
П 29
    Пєтков, Сергій Валерійович. Проступки та відповідальність за їх вчинення: актуальні питання та інноваційні ідеї [Текст] / С. В. Пєтков. - Київ : КНТ, 2019. - 85 с. - Бібліогр. в підрядк. прим. 
 
    Становлення України як демократичної правової держави вимагає створення ефективної правової основи, спрямованої на забезпечення та регулювання суспільних відносин, що виникають у сфері управління, зокрема в галузі діяльності кримінально-виконавчої системи України.     Важливу роль у вирішенні зазначеного завдання відіграє адміністративна відповідальність, яка сприяє блокуванню правопорушень у кримінально-виконавчій системі України, служить гарантією законності, стабільності та нормальної діяльності її органів і установ. Автор розглядає реформування інституту відповідальності за вчинення проступків потребою часу та пропонує власний підхід до оновлення процесуального законодавства України.
 343
С 91
    Сухонос, Віктор Володимирович. Склад злочину: закон, теорія та практика [Текст] : монографія / Сухонос Віктор Володимирович, Сухонос Володимир Вікторович. - Суми : Університетська книга, 2019. - 199 с.
    У монографії на основі сучасних досягнень теорії кримінального права досліджується інститут складу злочину. Увага приділяється як аксіологічним, так і гносеологічним аспектам складу злочину, розглядаються його структура та теоретично-практичні аспекти реалізації.
    Для науковців, викладачів і студентів, а також тих, хто цікавиться питаннями кваліфікації злочину. 
 
342
С 91
    Сухонос, Володимир Вікторович. Державне правління: еволюція сучасних форм [Текст] : монографія / В. В. Сухонос ; Укр. акад. банк. справи Нац. банку України, Юрид. ф-т. - Суми : Університетська книга, 2019. - 310 с. : фот. - Бібліогр.: с. 262-294.
 
    У монографії досліджуються процеси еволюції монархічної та республіканської форм правління. Приділяється увага таким типам монархічного правління, як архаїчний, класичний та конституційний, а також наголошується двох типів республіканського правління – архаїчного та конституційного.
    Монографія розрахована на науковців, викладачів та студентів, на всіх, хто цікавиться проблемами, пов’язаними з формою правління та її історичним розвитком. 
 
 342
А 83
    Армаш, Надія Олексіївна. Державні політичні діячі: зарубіжний та вітчизняний досвід [Текст] : навч посіб. / Н. О. Армаш. - Київ : КНТ, 2019. - 162 с. - Бібліогр. в кінці тем та в підрядк. прим.
 
    Навчальний посібник містить поглиблений науковий аналіз питання правового статусу державних політичних діячів як різновиду публічних службовців, визначення ключових понять публічної служби в частині статусу державного політичного діяча, що дає змогу скласти уявлення про їх посади, побудувати основні алгоритми діяльності та відповідальності цієї категорії публічних службовців. 
    Навчальний посібник може бути використаний при вивченні відповідних тем з дисциплін “Конституційне право України”, “Адміністративне право України”, “Сучасні проблеми організації діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування” та “Публічна служба”. 
    Наукові питання та дискусійні положення, що викладені в посібнику будуть цікавими широкому колу правників, науковцям та практикам в сфері державного управління.

342
П 29
    Пєтков, Сергій Валерійович. Теорія адміністративного права [Текст] : [навч. посіб.] / С. В. Пєтков. - Київ : КНТ, 2019. - 302 с. - Бібліогр.: с. 270-279.

    У видані розглянуто питання, пов'язані зі становленням адміністративного права як галузі права, яка розвивається відповідно до загальних правил (аксіом), доведених у римському праві та сформульованих у вигляді норм, принципів, презумпцій тощо в теорії права. 
    Основною думкою, що пронизує всю роботу, є необхідність повернення до народовладдя, на якому будувалась Козацька Республіка в Гетьманські часи, та реформування українського законодавства відповідно до звичаєвого права як невід'ємної складової скіфо-слов'янської цивілізації. 
    Дискусійні питання, винесені на розгляд, будуть цікавими як для студентів-магістрів, так і для всіх, хто переймається питаннями вдосконалення адміністративної діяльності органів державної влади.
 
159
Р 65
    Розов, Віталій Ігорович. Психологія особистісної безпеки правоохоронців [Текст] / Розов В. І. - Київ : КНТ, 2019. - 129 с. : табл. - Бібліогр.: с. 125-129.
 
    Посібник присвячений психологічному аналізу проблеми особистісної безпеки правоохоронців, яка розглядається як системне структурно-функціональне явище, що включає в себе мотиваційні, когнітивні (інформаційні), емоційні, вольові, комунікативні, психосоматичні, фізичні, поведінкові та інші складові. Уточнюється роль та наголошується на проблемі безпечної поведінки співробітників правоохоронних органів в службових та позаслужбових небезпечних ситуаціях.
    Для співробітників правоохоронних органів, студентів, курсантів та слухачів вищих навчальних закладів, психологів, юристів, фахівців, що виконують функції психологічного супроводження суб'єктів правоохоронної діяльності.




Немає коментарів:

Дописати коментар