Translate

вівторок, 11 лютого 2020 р.

Грошове забезпечення військовослужбовців

    Який порядок нарахування та розмір надбавки за вислугу років військовослужбовцеві Збройних Сил України, що перебуває на тимчасово обійманій посаді?
 
    Відповідь. Військовослужбовцеві (крім військовослужбовців строкової військової служби) незалежно від того, чи перебуває він на основній або тимчасово обійманій посаді, щомісячно виплачується надбавка за вислугу років на військовій службі у відсотках посадового окладу з урахуванням окладу за військовим званням у таких розмірах:
від одного до п'яти років — 25%;
від п'яти до 10 років — 30%;
від 10 до 15 років —35%; від 15 до 20 років — 40%; від 20 до 25 років — 45%; від 25 і більше років — 50%.
    Вислуга років для виплати надбавки обчислюється з дня початку до дня закінчення проходження військової служби відповідно до Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу».
    Для виплати надбавки за вислугу років зараховуються періоди:
   зазначені в постанові Кабінету Міністрів України від 17.07.92 р. № 393 «Про порядок обчислення вислуги років, призначення та виплати пенсій і грошової допомоги особам офіцерського складу, прапорщикам, мічманам, військовослужбовцям надстрокової служби та військової служби за контрактом, особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ та членам їхніх сімей» (зі змінами);
    проходження військової служби, які зараховуються на пільгових умовах з розрахунку — один місяць служби за півтора місяця на посадах, передбачених у штатах кораблів, катерів, морських суден або самохідних рейдових суден (далі — кораблі/судна), у тому числі, які ремонтуються, а також на посадах, передбачених в управліннях груп, ланок, загонів, дивізіонів, бригад і центрів, до складу яких входять кораблі/судна, які постійно розміщені на кораблях/суднах;
    проходження військової служби під час виконання обов'язків у складі національного контингенту і національного персоналу, які зараховуються на пільгових умовах з розрахунку — один місяць служби за три місяці.
    Для виплати надбавки за вислугу років військовослужбовцям, призваним або прийнятим на військову службу із запасу, зараховуються всі періоди попередньої служби.
    Періоди служби, які підлягають зарахуванню до вислуги років у пільговому порядку, обчислюються відповідно до чинного законодавства України.
    Періоди служби, обчислені на пільгових умовах відповідно до раніше встановленого порядку, перерахунку в бік зменшення не підлягають.
    Для виплати надбавки за вислугу років командир військової частини щорічно на 1 січня оголошує наказом вислугу років військовослужбовців.
   Наказ видається на підставі особових справ військовослужбовців та інших документів (за їхньої наявності), що підтверджують проходження військової служби. Календарна та пільгова вислуга років зазначаються окремо.

Джерело: Грошове забезпечення військовослужбовців // Праця та зарплата. - 2020. - № 5. - С. 9.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар