Translate

вівторок, 31 березня 2020 р.

Щодо визначення умов оплати праці працівників комунальних підприємств

   Як визначити розмір посадового окладу керівника комунального некомерційного підприємства?
С. Бабіченко, Харківська обл.
 
    Відповідь. Умови оплати праці керівників комунальних підприємств визначаються в контракті з урахуванням положень постанови Кабінету Міністрів України від 19.05.99 р. № 859 «Про умови і розміри оплати праці керівників підприємств, заснованих на державній, комунальній власності, та об'єднань державних підприємств» (зі змінами, далі — постанова № 859).
Відповідно до пп. 1 п. 1 постанови № 859 розмір посадового окладу керівника підприємства встановлюється залежно від середньооблікової чисельності працівників в еквіваленті повної зайнятості за рік, вартості активів підприємства або чистого доходу від реалізації товарів (ро¬біт, послуг), за даними останньої річної фінансової звітності, у кратності до мінімального посадового окладу (ставки) працівника основної професії згідно з додатком.
При цьому постановою № 859 установлено, що умови, диференційовані показники і розміри виплат має бути затверджено суб'єктом управління, який виконує функції з управління таким підприємством.
Отже, розмір посадового окладу керівника комунального підприємства встановлюється в контракті за рішенням органу управління, у сфері якого перебуває комунальне підприємство.

Джерело: Щодо визначення умов оплати праці працівників комунальних підприємств // Праця та зарплата. - 2020. - № 10. - С. 7.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар