Translate

вівторок, 31 березня 2020 р.

Щодо визначення умов оплати праці працівників комунальних підприємств

    Відповідно до якої постанови Кабміну (від 19.05.99 р. № 859 або від 21.08.2019 р. № 792) установлюються умови оплати праці та розмір посадового окладу керівників комунальних комерційних підприємств?
С. Юрчишина, Львівська обл.

 
    Відповідь. Згідно зі статтею 8 Закону України «Про оплату праці» встановлення умов і розмірів оплати праці керівників підприємств, заснованих на державній, комунальній власності, належить до сфери державного регулювання оплати праці.
    Наразі у сфері визначення умов і розмірів оплати праці керівників комунальних підприємств охорони здоров'я, є чинною постанова Кабінету Міністрів України від 19.05.99 р. № 859 «Про умови і розміри оплати праці керівників підприємств, заснованих на державній, комунальній власності, та об'єднань державних підприємств».
    Постановою Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 р. № 792 затверджено Порядок укладення контракту з керівником державного, комунального закладу охорони здоров'я та типових форм контракту з керівником державного, комунального закладу охорони здоров'я.
    Цим Порядком визначено механізм укладання контракту з керівником державного, комунального закладу охорони здоров'я, який застосовується для керівників казенних підприємств, державних установ, комунальних установ та комунальних некомерційних підприємств.

Джерело: Щодо визначення умов оплати праці працівників комунальних підприємств // Праця та зарплата. - 2020. - № 10. - С. 7.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар