Translate

пʼятниця, 24 липня 2020 р.

Надання допомоги для вирішення соціально-побутових питань

   У якому розмірі надається допомога для вирішення соціально-побутових питань начальникові відділу виконкому селищної ради?
Н. Кудацька, Запорізька обл.

    Відповідь. Згідно зі статтею 21 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» умови оплати праці посадових осіб місцевого самоврядування визначаються Кабінетом Міністрів України.

  Постановою Кабінету Міністрів України від 09.03.2006 р. № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» (зі змінами, далі — постанова № 268) визначено умови оплати праці працівників органів місцевого самоврядування.
   Відповідно до п. 1 постанови № 268 умови оплати праці посадових осіб місцевого самоврядування визначаються органом місцевого самоврядування виходячи з умов оплати праці, встановлених цією постановою, і схем посадових окладів згідно з додатками 48—54 і 57.
   Конкретні умови оплати праці посадових осіб місцевого самоврядування має бути врегульовано затвердженим кожним органом місцевого самоврядування відповідним положенням.
   Відповідно до пп. З п. 2 постанови № 268 керівникам органів місцевого самоврядування та їхніх виконавчих органів у межах установленого фонду оплати праці надано право надавати працівникам матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань та допомогу на оздоровлення під час надання щорічної відпустки в розмірі, шо не перевищує середньомісячної заробітної плати працівника.
Порядок, умови та коло осіб, яким може бути виплачено матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань, як правило, визначаються згідно з положенням, затвердженим у такому органі.
   Така матеріальна допомога виплачується за заявою працівника, наприклад, у разі скрутного матеріального становища, у зв'язку з тривалою хворобою тощо. Рішення про надання цієї матеріальної допомоги ухвалюється керівником відповідного органу виходячи з обставин, викладених у заяві працівника, за наявності коштів на цю мету.


Джерело:  Надання допомоги для вирішення соціально-побутових питань  // Праця та зарплата. - 2020. - № 12. - С. 9.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар