Translate

пʼятницю, 31 липня 2020 р.

Нарахування премій, інших видів доплат і надбавок

   Чи нараховується премія (у разі її встановлення) на доплати і надбавки працівникам бюджетних установ, закладів та організацій фізичної культури і спорту?
   Які види доплат і надбавок передбачено умовами оплати праці працівників бюджетних установ, закладів та організацій фізичної культури і спорту?
І. Кравченко, м. Чернівці

    Відповідь. Згідно з підпунктом 3 п. 2 наказу Мінсім'ямолодьспорту від 23.09.2005 р. № 2097 в установах, закладах та організаціях фізичної культури і спорту має бути розроблено порядок преміювання працівників відповідно до їхнього внеску в загальні результати роботи з визначенням відповідних розмірів преміювання в межах затвердженого фонду заробітної плати в кошторисах доходів і видатків. Цим наказом право затверджувати розроблений порядок преміювання працівників надано керівникам організацій.

    Згідно з цим порядком премія (у разі її встановлення працівникові) нараховується на відповідний посадовий оклад (ставку заробітної плати) з урахуванням чинних підвищень та встановлених працівникові доплат і надбавок.
   До переліку доплат і надбавок, на які можуть нараховуватися премії, належать доплати: за суміщення професій (посад); за розширення зони обслуговування та збільшення обсягу виконуваних робіт; за роботу з важкими і шкідливими умовами праці; за виконання обов'язків тимчасово відсутніх працівників (відсутнього працівника або за вакантною посадою, професією); за досягнення спортсменами високих результатів на головних змаганнях; за роботу в нічний час; за ненормований робочий день у водіїв автомобілів; надбавки: за високі досягнення в праці; за вислугу років; за виконання особливо важливої роботи (на термін її виконання); за складність і напруженість у роботі; за професійну майстерність; за забезпечення високоякісного навчально-тренувального процесу підготовки висококваліфікованих спортсменів до складу збірних команд України; за класність.
 
Джерело:   Нарахування премій, інших видів доплат і надбавок  // Праця та зарплата. - 2020. - № 15. - С. 10.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар